Fanget i Farten – uge 26

0

Løs elefant: I sidste uge fik børn og lærere på Højvangsskolen i Svenstrup sig en oplevelse ud over det sædvanlige. Elefanten Ramboline fra Cirkus Dannebrog tog sig en gåtur på egen hånd. Ramboline var brudt ud af sin indhegning, hvorefter hun tog en fredelig gåtur bl.a. forbi en børnehave og skolen, hvor hun fik smagt lidt på græs og træer undervejs. Børn, lærere og pædagoger fik da rig lejlighed til at studere elefanten – dog fra vinduerne, på sikker afstand indendørs. Herefter lykkedes det domptøren Bernhard Kaselowsky at få hende med tilbage til cirkus uden dramatik.

Her er godt at bo…: Nordjyder er glade for og stolte af at bo i Nordjylland. En ny undersøgelse fra Epinion viser, at tre ud af fire er glade for at bo i Nordjylland. Samtidig er hele 53% nordjyder stolte af deres landsdel. Det gør os nordjyder til topscorere i undersøgelsen, som de mest tilfredse med vores landsdel. Samtidig viser undersøgelse, at 78% af dem, som er flyttet fra Udkantsdanmark og til storbyen for fx at studere, er stolte af deres hjemby. Undersøgelsen er bestilt af Tuborg. Den er led i en ny kampagne, hvor udvalgte udkantsbyers navne bliver trykt på deres øl. Dermed vil Tuborg forsøge at sætte positivt fokus på den del af landet, som ellers bliver omtalt som Udkantsdanmark.

Dansk Mølledag: Søndag var det Dansk Mølledag. Dette blev fejret ved Bælum Mølle om eftermiddagen. Marimbas fra Rebild Kulturskole gav koncert og Veddum Traktorklub gav opvisning med bl.a. traktorringridning. Til arrangementet deltog også gæster fra Rebild Kommunes venskabsby Gelenau.

Pensioniststøttefonden: Pensioniststøttefonden åbner nu for ny ansøgningsrunde, hvor ansøgningsfristen er 1. september 2015. Ved fondens sidste bestyrelsesmøde blev der blandt andet bevilliget penge til Naturvandrerne, Terndrup Idrætscenter og Ældresagen. Pengene går til indkøb af hjælpemidler og aktiviteter for ældre.

Folkemødet: I forrige uge blev der afholdt folkemøde på Bornholm. Folkemødet kunne i år fejre sit 5 års jubilæum. I år var 26 unge og 3 ledere fra Rebild Ungdomsskole taget den lange vej til Bornholm for at deltage i Folkemødet. 20 af de unge er til daglig elever på Støvring Gymnasium. De unge deltog aktivt i flere af debatterne på Folkemødet, og havde en på alle måder lærerig og spændende tur.

Skørping Station: Gangtunnelen under jernbanesporene og elevatoren på stationsområdet har gennem længere tid stået næsten færdige, men nu ser det ud til, at sidste hånd snart bliver lagt på arbejdet. Afslutningen af projektet forventes dog at blive udskudt ca. 14 dage i forhold til planen. Når arbejdet er færdigt, vil ansvaret for vedligehold af stationen og tunnelen blive overdraget til Rebild Kommune.

Folkefest: Lørdag den 1. august er der folkefest i Fruerlundparken i Øster Hurup. Aftenen indledes med fællesspisning, hvor menuen lyder på helstegt pattegris og pølser med tilbehør. Efterfølgende vil først Tørfisk og derefter Lars Lilholt Band give koncert i Fruerlundparken.

Nye lokaler og DGI-certifikat: For nylig fejrede Terndrup Skoles fritidsordningen, Tumleren, at de nu kan flytte i helt nye lokaler. Hele 400 kvadratmeter har de til rådighed i deres spritnye bygning. Tumleren har længe haft fokus på bevægelse, og i forbindelse med indvielsen fik Tumlerens pædagoger overrakt et certifikat fra DGI. Dermed er Tumleren DGI-certificeret ”fritter”. Den nye titel og de nye omgivelser blev fejret med sjove aktiviteter, som var arrangeret af skolens 3.klasser.

Spejderdrøm opfyldt: Efter to års hårdt arbejde og tålmodig venten har Det Danske Spejderkorps i Arden fået deres drøm opfyldt. I forbindelse med byfesten i Arden, kunne spejderne officielt indvie deres nye faciliteter, som tæller en bålhytte, to shelters, et udekøkken og en ny anlagt natursti gennem tørvemosen ved Sømosehytten.

Gastronomisk tur: Visit Nordjylland har udgivet en ny og anderledes kogebog. Bogen rummer kun seks opskrifter. Til gengæld rummer bogen beskrivelser af både restauratører og producenter i det nordjyske, som læserne opfordres til at besøge. Bogen har endda egen turforslag i form af fem madruter. Heraf tager den ene af ruterne bl.a. læseren med gennem Rold Skov og Rebild Bakker til henholdsvis Frugthaven, der sælger bær og frugt, og til Krastrupsøgaard, hvor man bl.a. kan købe kød og andre fødevarer samt hilse på dyrene.

Genbrugspladsen, Sørup: Fra 1. juli og frem til december vil genbrugspladsen i Sørup være lukket. Pladsen skal renoveres, og det er derfor nødvendigt at lukke pladsen, mens arbejdet står på. Borgerne henvises i stedet til genbrugspladserne i Mejlby eller Krastrup. Der ændres dog ikke på ordningen med storskrald i det område, der normalt hører under genbrugspladsen i Sørup, så her kan man også komme af med en vis mængde af affaldet til genbrug.

 

 

Share.

Der er lukket for kommentarer.