Aktiviteter og Nye Horisonter

0

Sommersæsonen er godt i gang på Spillemands-, jagt- og skovbrugsmuseet i Rebild. Sæsonen igennem byder museet på forskellige aktiviteter for hele familien samt sommerspil, hvor man på udvalgte onsdage kan høre spillemandsmusik – eller måske selv spille med. 4. juli er museet vært ved ferniseringen af Rold Skov Museernes nye udstillingssamarbejde ”Nye Horisonter”, som formidler ind- og udvandringens historie.

Spillemands-, jagt- og skovbrugsmuseet åbnede fredag den 1. maj for sommersæsonen. Fra 1. maj – 30. september er der dagligt åbent i museet, som sæsonen igennem også byder på forskellige familieaktiviteter. Resten af året er museet kun åbent søndag – på nær i påsken og efterårsferien. Familieaktiviteterne byder fortrinsvis på mødet med gammelt håndværk. I uge 28 er der ved museet mulighed for at børnene kan snitte i træ ligesom Emil fra Lønneberg, lave et sjippetov hos rebslageren eller fremstille et unikt smykke af glas. I weekenden den 10.-11. juli vil forskellige kunstnere stå klar til at instruere i maleteknikker. Ugen efter er der mulighed for at se, opleve og selv prøve gamle håndværksteknikker til fremstilling af genstande i halm, siv og hør. Senere på måneden inviteres til ”De store husflidsdage”, hvor der kan opleves arbejdende værksteder med alle former for husflid. Arrangementsrækken afrundes med en præsentation af bogbinderfaget tirsdag, onsdag og torsdag i uge 31.

Udstillingssamarbejde

For første gang samarbejder Rold Skov Museerne, som består af Blokhusmuseet, Rebildcentret og Spillemands-, jagt- og skovbrugsmuseet om en fælles udstilling. Udstillingen åbner 4. juli, i umiddelbar forlængelse af Rebildfesten, med fernisering på Spillemands-, jagt- og skovbrugsmuseet. Herefter kan udstillingen opleves ved de tre udstillingssteder frem til 31. oktober. Den nye udstilling er skabt i et samarbejde mellem frivillige kræfter og ansatte ved de tre museer. ”Nye Horisonter” er en udstilling om ind- og udvandringens historie med fokus på den store udvandringsbølge i 1850 til 1920, hvor 300.000 danskere valgte at forlade fædrelandet til fordel for en ukendt skæbne i Amerika. Hvert af de medvirkende museer viser deres bid af denne historie. Hos Spillemands-, jagt- og skovbrugsmuseet er fokus lagt på datidens lokale forhold – med andre ord, historien om det Himmerland, som mange dengang forlod for at rejse til Amerika.

Share.

Der er lukket for kommentarer.