Farvel og VARM TAK til Skørping- områdets populære læge Kristian Østergaard

0

Læge Kristian Østergaard, Lægehuset i Skørping har valgt at indlede et aktivt otium og havde derfor indbudt til sammenkomst på Kulturstationen i Skørping sidste fredag eftermiddag.

Allerede før ”åbningenstid” kl. 14 var der en lang kø, og der var som vanligt ventetid omkring Kristian Østergaard, – denne dag dog for at få/give Kristian det sidste kram som praktiserende læge efter mere end 25 års virke. Efterfølgende vil han heldigvis stadig være at finde i lokalområdet og være deltagende i forskellige sammenhænge, dog uden lægetitlen og på lige fod som andre borgere i Skørping området.

Dygtig til at forny sig
I 2012 flyttede Skørping lægerne ind i et nyt flot og tidssvarende lægehus, hvor der altid har været plads til, at studerende og lægekandidater har haft mulighed for, at få viden og erfaring. Lægehuset består af flere læger og har været dygtige til at forny sig og derfor er Kristian Østergaards plads allerede besat i kompagniskabet, dog med endnu en kvindelig læge.

Bevæget sammenkomst
Afskedsreceptionen blev en meget bevæget sammenkomst, det STORE fremmøde var overvældende for Kristian Østergaard og det tog lang tid før, at der blev mulighed for at holde en velkomsttale. I talen kom Kristian ind på den forandring som er i lægefaget, de mange forskellige regler som påvirker det grundlæggende i en lægegerning og den manglende tid til den gode samtale, som Kristian altid har haft fokus på, som en del af at give patienterne et godt liv efter de individuelle behov.

Bevæget sammenkomst
Fra kollegerne i Lægehuset blev der holdt en god tale, hvor Kristian blev rost for sit store engagement både med hensyn til byggeriet, af det ny Lægehus men mest hans store omsorg og de mange arbejdstimer, han havde brugt på patienterne og hvor hans familie ofte var blevet tilsidesat.
Gaven fra kollegerne var en rygeovn, så ud fra Kristians udbrud skulle der fremover bl.a. laves spegepølser. Kollegerne havde også lavet en sang til Kristian og livet omkring en lægegerning.

En afholdt ”landsbylæge”
Flere fine indslag og taler fra bl.a. patienter, alt imens der stadig strømmede gæster til og det var en god blanding af unge og ældre. Flere familier var repræsenteret ved flere generationer og der var patienter/familier som var med fra Læge Bartoldys tid (fraomkring 1950 ) og som stadigvæk, er tilknyttet Skørping Lægehus. Gavebordet og det store fremmøde vidnede om, at det var en meget afholdt ”landsbylæge”, en god kollega og en aktiv person, der havde inviteret til sammenkomst. Mad og drikke var der nok af og Kristian havde selv lavet de mange frikadeller.
Tid til samtale og eftertanke, stod der også i invitationen, eftersom Kulturstation var totalt fyldt op hele tiden, var det svært for dagens hovedperson, at finde den nødvendige tid, altså med hensyn til tid har intet forandret sig og efterfølgende, vil der også gå lang tid, med at ”fordøje” den fantastiske dag.
sab-

Share.

Der er lukket for kommentarer.