Festlig åbning af Rådyret – første helt bæredygtige institution i Rebild Kommune

0

Med god hjælp fra en af de nye brugere – som oven i købet var startet i børnehave selv samme dag – lykkedes det Leon Sebbelin at klippe den røde snor over på behørig vis, da den nye daginstitution Rådyret blev officielt inviet forleden.

Rådyret er en institution med både vuggestue og børnehave. Det er det første 100 % bæredygtige byggeri Rebild Kommune har opført.

I alt var ca. 75 repræsentanter fra kommunen, håndværkerne og naturligvis de nye brugere, mødt op for at tage et kig på de nye lokaler.

Klar til brug

Alle kunne ved selvsyn konstatere at lokalerne var klar til brug, hvilket er ganske heldigt da en stor del af de nye brugere faktisk allerede var rykket ind et par dage før den officielle indvielse. Børnene der starter i Rådyret er nyindskrevne børn og børn fra børnehaven Svinget.

Først de store, så de små

I første omgang er det børn i børnehaven der indtager lokalerne, mens vuggestuebørnene gradvist starter i midten af februar. Rådyret har plads til 60 børnehavebørn og 40 vuggestuebørn. Det har være muligt at skrive børn op til institutionen siden september 2018.

Bæredygtig bygning

Bygningen er 100 % bæredygtig. Det betyder blandt andet at der er brugt materialer som er nedbrydelige og/eller kan genanvendes ligesom der naturligvis er fokus på lavt energiforbrug. Desuden er selve konstruktionen lavet på en måde så indretningen nemt kan ændres, hvis man om mange år skal bruge bygninger til andet formål end daginstitution.

BÆREDYGTIGT, sådan!

Jakob Dahl, bygningskonstruktør, Rebild Kommune (herover) om bæredygtigt byggeri:

– Rebild Kommune tænker ikke bare nu og her, men i god genanvendelighed, lave driftsudgifter fremadrettet, dvs. hvis byggeriet ikke længere skal bruges som daginstitution, er byggeriet forberedt til at kunne bruges til andet formal.

Materialefrne skal være bæredygtige, skal kunne pilles ned igen, genbruges, og samtidig bidrage til et godt indeklima.

Share.

Der er lukket for kommentarer.