ORD fra NORD ramte plet med fuldt hus og STOR begejstring fra alle sider

0

Årets udgave af litteraturfestivalen Ord i Nord, som løb af stablen på KulturStationen og i Kinorevuen i Skørping sidste lørdag, blev en stor succes. 

En meget stor succes endda: Tre uger før festivalen kunne arrangørerne Rebild Bibliotekerne, BOGBY9520 og Mariagerfjord Bibliotekerne melde alt udsolgt, og da det hele var overstået, strømmede det ind med positive tilbagemeldinger. – Ildsjælene er allerede i gang med at forberede 2020-udgaven af ORD I NORD..!

De i alt syv timer fyldt med ord begyndte på Skørping Bibliotek, hvor Sandra O’Brien Kirk fra det lokale Forfatterværksted præsenterede sin nye og meget roste novellesamling ”Når månen går ned”. 

Herefter fortsatte dagen i Kinorevuen, hvor en veloplagt Søren Ulrik Thomsen læste op fra sit forfatterskab og velvilligt svarede på de mange spørgsmål fra det læselystne og nysgerrige publikum, som ville helt ind under huden på den populære forfatter. 

Spændende samtaler afsluttet med et glas vin

I en spændende samtale med Pia Grandjean Odderskov fortalte Malene Ravn om succesromanen ”I dine øjne”, og 90-årige Knud Sørensen tog sig af ordene højt fra nord, som norske Britt Karin Larsen stod for. 

Dagens mange litterære indtryk sluttede traditionen tro med et glas vin i BOGBY9520, hvor snakken mellem de medvirkende forfattere og publikum fortsatte.

En vellykket flyttedag

Ord i Nord, som blev afholdt for syvende gang, havde holdt flyttedag fra november til februar, hvilket arrangørerne kunne konstatere, var en rigtig beslutning efter de mange positive tilbagemeldinger at bedømme. 

– Planlægningen af næste års festival er allerede begyndt, for det handler om at få de helt rigtige aftaler i hus, så vi også i 2020 kan præsentere et righoldigt udvalg af både danske og nordiske ord, fortæller Henrik Bugge Mortensen på vegne af arrangør-kredsen.

Ord i Nord 2019 har iøvrigt modtaget økonomisk støtte fra Kulturrådet i Rebild Kommune, KulturStationen og Rebild Bibliotekerne.

 

FOTO: Årets udgave af Ord i Nord sluttede i BOGBY9520 på torvet i Skørping, hvor snakken mellem forfattere og publikum fortsatte over et glas vin. – Fotograf: Henrik Bugge Mortensen

Share.

Der er lukket for kommentarer.