Filmen, mange danskere burde skamme sig over

0

Endelig er den her: Filmen om et vaskeægte dansk eventyr. Filmen om Det fynske Bøgetræ”, den undertippede fodboldlandstræner Richard Møller Nielsen, som imod alle odds førte Danmarks herrelandshold frem til den eneste guldmedalje og guld- pokal, ”vi” nogensinde har vundet: EM-titlen i herrefodbold 1992..!

Det er historien om ”den grimme ælling”, som stak hovedet frem og blev Sepp Pionteks hjælpetræner i arbejdet med fodboldlandsholdet.

Da Sepp Piontek valgte at forlade posten som landstræner, og hans tyske efterfølger alligevel ikke ville have jobbet, endte det med, at ”Richardo” blev forfremmet af DBU-ledelsen.

Stort set hele ”Fodbold-Danmark” rystede kollektivt på hovederne, da beslutningen og udnævnelsen blev kendt.

Sommeren ’92

De fleste danskere med blot en vis alder og en vis interesse for fodbold kan præcist og nøjagtigt huske, hvor de befandt sig den 26. juni 1992, da Danmark spillede EM-finale mod Tyskland foran 37.800 tilskuere på Nya Ullevi Stadion i Göteborg.

Finalens dommer, Bruno Galler fra Schweitz, troede lige så lidt som tilskuerne og alverdens tv-kiggere sine egne øjne, da Danmark på mål af John ”Faxe” Jensen og Kim Vilfort sikrede sig sejren og EM-trofæet med cifrene 2-0 over Tyskland.

Stjerneparade

Stort set INGEN i hele kongeriget havde frem til EM-triumfen givet Richard Møller Nielsen en chance.

De troede simpelthen ikke på ham, og de tog ham ikke alvorligt. Faktisk gjorde de godt og grundigt grin med ham, – og ondskabsfuldt til det pinagtige skete det ofte for åben tv-skærm.

Kun Richardos kone Jonna forstår ham og tror på ham.

Trods omverdenens vedvarende kritik og beskyldninger.

Kinorevuen i Skørping er med, når der er Danmarkspremiere på ”Sommeren ’92”torsdag den 27- august.

I mørket kan vi derefter sidde og skamme os, krumme tæer osv. i selskab med en perleræøkke af dansk films største stjerner, fx: Ulrich Thomsen, Henning Jensen, Lars Brygmann, Mikkel Boe Følsgaard, Lene Maria Christensen osv osv.

w.sommeren 92

Hårdt slående Ulrich Thomsen i rollen som den nærmest forhadte og latterliggjorte fodboldlandstræner Richard Møller Nielsen. En pragtpræstation, hvor Ulrich Thomsen virkelig formår at kanalisere al dén smerte, ”Richardo” må have følt ved omverdenens hån og uforstand, helt op på bageste række i biografmørket. En fantastisk film. En film, som bør give stof til eftertanke hos alle de ”eksperter”, der går rundt og ved meget mere om tingene end dem, der er sat til at føre tingene ud i livet. – Se den før din nabo..!

Share.

Der er lukket for kommentarer.