Folket og stemningen på Folkemødet 2018

0

Skrevet af: Alfred Johansen 1.C, Lars Patrick Boddington 1.C, Nikolaj Rossander Kristensen 1.X og Sebastian Elmelund Kristensen 1.X, på vegne af Støvring Gymnasium og Rebild Ungdom

Oppe på ungdomscampen, hvor vi boede, var der liv og glade dage. Det er en travl plads, hvor folk strømmer frem og tilbage for at holde en kort pause, samt gøre klar til næste tur, i deres ellers så travle plan. Man kan tydeligt mærke den ungdomspolitiske atmosfære som gennemtrænger alle samtaler. Fra campen er der en kort tur ned i hjertet af folkemødet.

Det var lige der, hvor de fleste af partierne lå, men der var også mange små boder og stande. Mellem dem sværmede de mange entusiastiske unge og ældre. Der var liv i hver eneste bod og hvor end man gik hen var der næsten altid en tale eller debat kørende. To spændende steder at komme til, var folketingets telt og spejdernes scene. Her var der to sider af samme sag, men begge sider var spændende.
De havde begge fokus på EU-debatten, men hvis du for eksempel var til de klassiske politikere, så var folketingets telt et sted at være, men hvis ens præferencer ligger mere til de nye unge medlemmer af de forskellige partier, så var spejdernes scene noget for en. Gåturen ned mod havnen, kom forbi noget provo-kunst, som handlede om burka debatten. Lige ved siden havde man Venstres Have med en lille scene og en meget afslappet og hyggelig atmosfære. Lige overfor Venstre havde man Socialdemokraterne, som lå til i den kæmpestore brandstation. Længere nede ad vejen havde man fagforeningerne, som holdt en masse arrangementer, med musikalske indslag og forskellige kendisser, såsom Thomas Blachman.

Fortsatte man længere ned ad havnen kom man til skibsboder, hvor Rebilds ungeråd holdt et arrangement på en af bådene som handlede om ris og ros til kommunerne. Længere inde i midten af Allinge by, kom man til Politikken som holdt arrangementer, som morgenbadning og de unges DM i debat. Hvis man kigger mere på de mange fremmødte, var der mange forskellige mennesker med mange forskellige agendaer. Alt fra omsorgsfulde ældre til drømmende ungdomspolitikere, og selvfølgelig de mange forskellige politikere.
Af dem mødte vi Naser Khader (C), som lignede enhver anden person, men gik med fire normalbeklædte sikkerhedsvagter. Han mente ikke selv at han lagde mærke til dem, men alle andre omkring ham gjorde bestemt. Han var også enig i, at stemningen på folkemødet var civiliseret og ordentlige, som den altid har været. Hans højdepunkt på folkemødet var et indlæg med Ekstra Bladet, angående debatten om omskæring. Satire-gruppen MAGT, var også en stor del af folkemødet, hvor de holdt mange koncerter, som altid hev mange mennesker til sig. Alt i alt var dette års folkemøde en super fed oplevelse, som kan varmt anbefales for folk i alle aldre og alle folkegrupper.

Share.

Der er lukket for kommentarer.