Foredrag over temaet “Hvad gør digitaliseringen ved os og vores børn?”

0

Suldrup Menighedsråd inviterer til en yderst relevant og spændende aften, hvor der sættes fokus på noget, der fylder rigtig meget i mange hjem. 

Digitale medier har fra midten af 00’erne holdt sit indtog i samfundet. I starten var nysgerrigheden stor, og mulighederne føltes uendelige. Her et årti senere kan man måle og forske i, hvad medierne har gjort ved os og ved relationerne imellem os. Digitale medier har påvirket vores evne til at huske, være i sociale relationer og være fokuserede negativt. Værst går det ud over børn og unge, da deres hjerner er under udvikling.

Vi har brug for at stoppe op og overveje, om digitalisering altid er positiv for os. Måske har vi brug for at skabe en større fysisk tilstedeværelse og fokus på at finde en god balance i brugen af digitale medier? 

Vi vil fremme mediemodet hos den enkelte – modet til at sige fra over for dårlig medieindflydelse, mod til at tage en timeout fra mediestrømmen og modet til også at benytte medierne bevidst.

Foredraget giver et indblik i den aktuelle forskning på området, fagfolks råd til os som brugere og refleksioner over, hvordan vi som enkeltpersoner kan gøre en forskel for os selv og særligt de børn og unge, som vi har et ansvar over for. Det er generalsekretær for KLF, Kirke og Medier Mikael Arendt Laursen, der vil holde foredraget. Han har beskæftiget sig intensivt med problemstillingerne.

Mens der er foredrag er der mulighed for at børn, der er med, kan lege og lave forskellige aktiviteter. Det vil kirke – og kulturmedarbejder Kathrine Kofod stå for. 

Der serveres også aftensmad i løbet af aftenen. 

Så velkommen til hele familien. Vær opmærksom på tilmelding. 

Share.

Der er lukket for kommentarer.