Har du byggevirksomhed, der higer efter større projekter? En ting er, at I naturligvis har jeres egne kunder, der rækker ud, men hvis I gerne vil udvide og få endnu større projekter på menuen, kan det være, I skal til at holde øje med licitationer. Licitationer udbydes i forbindelse med store projekter hos for eksempel staten eller regionerne, der kræver, at der bliver lavet et udbud.
Hvis I er skarpe, vil I være i stand til at byde ind på disse udbud med det bedste tilbud, så I forhåbentlig kan vinde licitationen. Licitationer er offentligt tilgængelige i Danmark, men det kan være svært helt at overskue de forskellige, der konstant bliver udbudt – derfor kan det være en fordel at arbejde sammen med en virksomhed, der kan hjælpe jer med at overvåge dette. Det er vigtigt, at I finder de byggeprojekter, der er mest relevante for jer – så er chancen for, at I vinder det, også noget større.
Forskellige licitationer i forskellige brancher
Selvom I grundlæggende alle hører under byggebranchen, er der stadig forskel på, hvordan licitationerne hænger sammen. En arkitekt og en ingeniør arbejder ikke på samme måde, og det afspejler sig også i licitationerne, der kan variere. Som ingeniør er det rart at have adgang til en stor projektdatabase, der både tæller de projekter, der er aktive, samt dem, der er afsluttede – noget kan fungere som inspiration, andet kan være en direkte jobmulighed for jer.
Der er forskel på, hvordan det udvælges, hvem der vinder licitationen – men nøgleordet er stort set altid forberedelse. Det giver noget, hvis I kan tilbyde et eller andet, som andre ikke kan. En ting er, at der skal være en skarp pris – men har i andre aspekter, I kan byde ind med, er det vigtigt, I trækker på dem også. God forberedelse kan meget vel være det, der fører til sejr.