Fremtidens iværksættere går på Handelsgymnasiet i Aars

0

Lærerne på Handelsgymnasiet i Aars har fået sig noget af en overraskelse over de nye 1.g’eres studieretningsvalg: For første gang i Handelsgymnasiets historie har studieretningen Innovation & Entreprenørskab givet den tidligere så populære fagkombination Afsætning og Virksomhedsøkonomi baghjul – og det i en sådan grad, at 2/3 af de nye elever i 1.g har valgt Innovation & Entreprenørskab.

– Eleverne har fået præsenteret de fem studieretninger, som Handelsgymnasiet udbyder, og har alle haft en individuel evalueringssamtale med deres klasselærer. Valget af studieretningen Innovation & Entreprenørskab er sket på et oplyst grundlag, fortæller uddannelseschef Christine Stampe Frøsig og tilføjer, at Handelsgymnasiet har haft støt stigende samarbejde med erhvervslivet i Vesthimmerland, og at det måske har åbnet elevernes øjne for karrieremuligheder inden for Innovation & Entreprenørskab.

Christine Stampe Frøsig siger, at eleverne i 2.g og 3.g har vist stort engagement i projektet ’Med samarbejde skaber vi Væksthimmerland’, som også har deltagere fra VHG og Erhverv Væksthimmerland. I fagene Afsætning og Markedskommunikation har eleverne på Handelsgymnasiet udarbejdet slogan, logo og reklamefilm for adskillige turistvirksomheder i Visitvesthimmerland. Derudover har et hold hhx-elever netop kvalificeret sig til semifinalen i
Nordjyske Nyskabere, som er en innovationskonkurrence for gymnasieelever.

– Den slags udsyn og samarbejde med erhvervslivet kan jeg godt forestille mig skaber interesse for Innovation & Entreprenørskab hos vores 1.g elever, slutter Christine Stampe Frøsig.

Kirstine Stigel, Kamilla Gatten, Mikkel Hamborg på Handelsgymnasiet Aars har
iøvrigt kvalificeret sig til semifinalen i Nordjyske Nyskabere. Semifinalen finder sted 2. november i Loungen i Gigantium.

Share.

Der er lukket for kommentarer.