Giv dine flisebelagt udendørsområder en sommer-makeover

0

Dette indhold er sponsoreret

Rengøring af de flisebelagte udendørsområder er et af gøremål, der næsten altid bliver udskudt, men nu, hvor vi alle har fået lidt ekstra tid på hjemmefronten, er det den oplagte mulighed til at få det gjort. Det er noget, man kommer til at takke sig selv for, når de varme sommerdage og de lyse sommeraftener skal nydes på områderne.

Kom af med mos og alger

Fliserne er ofte, efter en lang og våd vinter, medtaget af både mos og alger. Disse kan være svære at komme af med, specielt hvis man har udskudt rengøringen af fliserne over flere sommersæsoner. Det kan derfor være nødvendigt at ringe efter hjælp til en professionel fliserens, så man kan komme de grønne og uvelkomne gæster fuldstændig til livs. Derudover kan der også været groet ukrudt op mellem fliserne, kan man, på en tør dag, spraye ukrudtsfjerner på de hurtigt voksende planter. Hvis man helst vil undgå at gøre brug af kemikalier, kan man også gøre brug af en gammel kniv, så kan man selv skære ukrudtet og dets rødder helt væk fra flisernes mellemrum.

Giv dine potteskjulere en kærlig hånd

Er de flisebelagte udeområder også fyldt med krukker og potteskjulere, der indeholder halvdøde planter? Kom disse planter i komposten, hvis man har sådan en, og gør klar til at give krukker og potteskjulere nyt liv. Er både potter og krukker medtaget og gamle, så kan man med fordel se sit snit til at komme af med dem også. Medtagede potter og krukker hører sig ikke til en alge- og ukrudtsfri terrasse. Man kan herefter tage i byggemarked eller på genbrugsjagt efter nye og flotte krukker, der passer til den nye, skinnende terrasse. Herefter kan man tage på plantejagt, så man kan fylde sine flisebelagte områder ud med smukke, farverige forårs- og sommerblomster, der sørger for, at haven er klar til at danne rammen for lange, gode og hyggelige sommerdage og sommeraftener.

Gør plads til en nyttehave 

‘Fra jord til bord’-konceptet er efterhånden blevet et koncept, som alle på en eller anden måde har sat i gang i hjemmet. Hvis man ønsker at dyrke så meget af sit eget, som muligt, så kan det være en god idé at gøre plads til en lille nyttehave i haven. Her kan man udfylde jorden med alt det, man ønsker at kunne plukke selv. Det kunne for eksempel være gulerødder, kartofler, tomater, krydderurter, ærter, bær og meget andet. Dette kan i hvert fald være den perfekte prik over i’et, når man skal give sin have en sommer-makeover.

Share.

Der er lukket for kommentarer.