Græsdagene ved Støvring trak 400 tilskuere til nostalgi med veteran-landbrugsmaskineri

0

GRÆSDAGENE hos Martin Krogsgaard ved Støvring, arrangeret af foreningen Rebild Veterantraktor, blev en stor succes forleden weekend. Der var set frem til det nostalgiske træf, ikke alene blandt deltagerne, men også blandt publikum, som mødte frem i et antal omkring imponerende 400. 

Nogle havde været ude at købe græssnitter for at kunne være med, så det gamle men stadig funktionsdygtige græshøster-materiel var stadig i fin og brugbar stand.

Der var tilmeldt 45 veteran- og klassiske køretøjer, med snittere og andet grej til græs.

Sommervejret var perfekt

– Lørdagen startede med sol og godt vejr, så det var ingen sag at komme til Støvring på og med de gamle køretøjer, fortæller en af arrangørerne, Jørn Larsen  og fortsætter: – Der kom en enkelt helt fra Ry ved Silkeborg, og nogle kom nordenfjords fra.

– Vi startede  med kaffe og rundstykker, og snakken gik lystigt blandt deltagerne, til de kunne komme igang; for hvem kørte med hvad, det skulle man også lige vide inden man startede.

Hestekræfter både med og uden motor

Der var også et spand heste med, med en ”fingerklipper” til at slå græsset, og en hest med en ”spjætter” til at vende hø med, – en lidt sjov maskine at se på. Der skulle spises middagsmad ad to omgange, så publikum der var kommet for at se på, altid kunne se maskineri  i gang på markerne. 

– Der var nok omkring 400 publikummer at se på hen over weekenden, og vi er Martin Krogsgaard stor tak skyldig for,  at vi måtte komme for at ”lege med” og afprøve vores gamle grej, understreger Jørgen Larsen og slutter: – Vi må sige, at det alt i alt blev en rigtig god weekend for Rebild Veterantraktor, hvor vi nu ser frem til vores næste arrangement, den årlige høstdag i Aarestrup den 24. august, ligeledes med de gamle maskiner fra omkring 1970’erne, som kalder de nostalgiske følelser og goder minder frem hos både deltagere og publikum.

 

FOTO: Bjørnens Foto

Share.

Der er lukket for kommentarer.