Grundlovsdag i børnehøjde, – spiren til demokrati..!

0

I år er også ”Hele Himmerlands Legestue Spiren” med, når Børns Grundlovsdag for 24. gang fejres og markeres på landsplan.

– Der bydes indenfor til en festlig formiddag for børnefamilier. Temaet for dette års Grundlovsdag er ”Børns ret til forskellighed”, hvilket passer godt til Spirens værdigrundlag, nemlig; ”at der skal være plads til alle”, fortæller Cathrine Bengtson fra Spirens frivilliggruppe.

Spiren er en velbesøgt legestue for forældre på barsel samt hjemmegående forældre med lidt større børn. Legestuen drives af frivillige og har eksisteret siden 2017.

Spiren har en unik sammensætning af aktiviteter, som løbende tilpasses de børn, der benytter sig af legestuen. Blandt børnene er det særligt populært, når hele kroppen sættes i gang til sang og rytmik, og når der laves motorik i gymnastiksalen på HellumFRI, hvor Spiren låner lokaler. 

Masser af musik og bevægelse

Børne-grundlovsdagen skal fejres med masser af bevægelse og musik: – Børnemusikeren Michael Back er hyret til at give en aktiv koncert, hvor der skal synges, vrikkes, danses og hoppes – det bliver en sand børnefest, og børn og forældre er allerede begyndt at glæde sig til festlighederne, fortæller Cathrine Bengtson på vegne af arrangørerne.

Grundlov åbent for ALLE

Spiren har til huse i SFO lokalerne på HellumFRI, med åbent to en halv time hver onsdag formiddag, men i dagens anledning lånes Børnehaven HellumHejHusets have, for der skal være god plads, da arrangementet er åbent for alle med børn i alderen 0-6 år. 

Frivillig i Spiren, Anja Sømod Lausten fortæller: – Der er allerede mange tilmeldte, og vi glæder os til at skabe en ny Grundlovsdags tradition med børnefamilier fra hele Himmerland. I tilfælde af dårligt vejr flyttes arrangementet indenfor.

Børnegrundlovadagen er iøvrigt støttet af Landsbypuljen i Rebild Kommune samt Hellum Landsbyforening. 

Share.

Der er lukket for kommentarer.