Guide til vedligeholdelse af bolig samt facaderenovering

0

De fleste husejere ved, at vedligeholdelse af boligen er et nødvendigt onde. Dette er både for at boligen kan bevares, og der ikke tilkommer skader, men det er ligeledes for, at boligen bibeholder et flot visuelt udtryk. Her har facaderenovering en stor betydning, da førstehåndsindtrykket er altafgørende.

Nedenfor får du en guide til vedligeholdelse af bolig samt facaderenovering. Dette handler om planlægning, grønne løsninger, visuelle indtryk samt priser.

Lav en plan

Renovering kan både være dyrt og omfattende, og så har det med at gribe om sig. Det er derfor relevant at lave en prioriteret liste over, hvad der trænger mest og tage renoveringen i denne prioriterede rækkefølge.

Det kan ligeledes være en god idé at lave en plan for finansieringen af projektet. Indimellem kan vedligeholdelse samt facaderenovering lige frem være med til at øge værdien af boligen, hvorfor pengene der lægges i det er en investering.

Tænk i grønne løsninger

Når der alligevel skal renoveres, kan man i dag ligeså godt indtænke grønne løsninger. Ikke alene er det godt for miljøet, men det kan lige såvel være med til at give en besparelse på den lange bane.

Dette ses fx på varmeregningen, hvis der isoleres bedre, eller hvis varmekilden udskiftes. Ligeledes kan man fx spare penge på elregningen ved at overgå til solenergi m.m. Det kan derfor godt betale sig at indtænke de grønne løsninger, når der renoveres. Det kan være en dyrere udskrivning på den korte bane, men en stor besparelse på den lange bane, hvilket i nogle tilfælde helt kan betale omkostningerne hjem igen.

Det visuelle indtryk

Det visuelle indtryk er altafgørende. Især på det ydre. Det er det, folk ser først, og det er her indtrykket af din bolig med det samme skabes. Det er derfor vigtigt at huske facaden som noget af det første, når du planlægger din renovering. Hvis facaden ikke står knivskarpt, kan der være forskellige løsninger, der skal til for at rette op på problemet. Det kan være, at der blot skal renses for alger og snavs. Det kan også være at der blot skal males.

Dog kan facaderenovering også gribe om sig og kræve langt mere. Det kan være at huset ligefrem skal pudses op på ny efter at være sandblæst eller lignende. Dette kan være meget omkostningstungt, men også nødvendigt for at redde det visuelle indtryk af boligen.

Find den rette pris til projektet

Håndværkere kan være dyre og ofte med god grund, fordi materialer er dyre, og tingene tager tid. Men når noget er dyrt, skal man heller ikke gå med det første og det bedste tilbud, man får. Når der er tale om store beløb, kan der også være mange penge at spare i besparelser. Facaderenovering pris samt priser på forskellige håndværksgrupper kan findes online, ved at tage kontakt til entreprenøren. Her er det en god idé at bestille fx 3 tilbud på hvert renoveringsprojekt, så du får en sammenligningsgrundlag. På denne måde får du også en idé om, hvad tingene koster, og derfor kan det være smart at indhente allerede i planlægningsfasen.

Share.

Der er lukket for kommentarer.