GULD, SØLV og BRONZE til Rold Skov OK ved Danmarks- mesterskab

0

Darksmesterskabernes i orienteringsløb i weekenden blev en god og flot oplevelse for orienteringsløberne fra Rold Skov Orienteringsklub. Og det har kastet medaljer af ædelt metal af sig i form af guld, sølv og bronze – samt endnu medalje, som var snublende tæt på!

Lørdag blev danmarksmesterskaberne i stafetorientering afgjort på den jyske hede ved Arnborg syd for Herning.
Her lagde Herning Orienteringsklub og Harrild Naturcenter faciliteter til en spændende dyst i stafet-orienteringsløb, hvor det lykkedes de succesrige piger fra Rold Skov Orienteringsklub at tilkæmpe sig en bronzemedalje. Stafet er altid en vanskelig disciplin, for det kræver at alle tre løbere på holdet løber op til deres allerbedste!
Holdet bestod af Ida Riis Madsen, som løb en flot første tur og dermed kunne sende Laura Bobach ud på anden-turen blandt de førende løbere. Laura holdt fast i feltet gennem et stærkt og sikkert løb, således at Gertrud Riis Madsen, med et sikkert blik for at klare den udfordrende bane, kunne afslutte indsatsen med en flot bronzemedalje i klassen Damer indtil 16 år.

Også hos de yngste
Også i de yngre klasser gik det hedt for sig. I klassen Damer indtil 12 år stillede et forholdsvist uprøvet og meget ungt Rold Skov OK hold til start, bestående af Andrea Svenningsen Asta Kappel Jensen og Mathilde Bobach. Alle tre piger løb både sikkert og så hurtigt de kunne, og det var lige akkurat nok til en 4. plads kun 18 sekunder udenfor medaljerækken. Talenttræner Johan MacLassen var naturligvis ærgerlig over den lille margin op til bronzemedaljen, men var alligevel dybt imponeret af pigernes tilgang til opgaven. Så sent som i tirsdags trænede vi netop de udfordringer, som en stafet medfører, og det har åbenlyst haft betydning for det flotte resultat for de yngste piger.

Klassisk orienteringsløb
Søndag blev scenen for danmarksmesterskaberne i klassisk orientering sat i Uldbjerg Plantage i midt-vestjylland. Også her var løberne fra Rold Skov med i medaljehøsten, idet Ida Riis Madsen løb sig til en flot sølvmedalje i klassen Damer -14 år, mens selv samme talenttræner Johan MacLassen dokumenterede, at han er den helt rigtige person til at træne de unge talenter, ved at vinde guldmedalje i klassen Herre 35 år. Johan har flere danske og internationale mesterskaber bag sig i mountainbikeorientering, men med dagens guldmedalje slog han fast, at han også mestrer orienteringens kunst uden mountainbike-cyklen.

En stolt klubformand
Klubformand Ole Jensen er selvsagt stolt over de meget flotte resultater i weekenden: – Det viser bare at vores talentarbejde virker, og at vores ambitiøse planer om at etablere et orienteringstalentcenter i Rold Skov er helt rigtigt tænkt, når vi markerer os så stærkt i flere forskellige discipliner.

FOTO:
Ida Riis Madsen og talenttræner Johan MacLassen med deres sølv- og guldmedaljer.

Share.

Der er lukket for kommentarer.