Haver venter dit besøg i weekenden

0

Så er der igen mulighed for at se og opleve ”Sognefogedgårdens Have”, på Gl. Skørpingvej 134, Skørping, den førstkommende weekend fra midt på formiddagen og seks timer frem

Sognefogedgårdens have er en gammel landbohave og er efterhånden udvidet til cirka 20.000 m2 med bl.a.egen vinmark, æblehave, orangeri og to forbundne havedamme.
Haven er under stadig forandring og har mange sjældne træer, planter og buske. Klenodiet er en over 100 år gammel kristtjørn. Der er mange rhododendron samt hosta i forskellige sorter.
Der er store niveauforskelle som giver mulighed for spændende detaljer og gode udsigtsmuligheder til andre dele af haven.
Dog kan dette også give nogle udfordringer, hvis man er dårligt gående. Medbragt kaffe kan nydes i haven og hunde er også velkommen, hvis de holdes i snor.
Haven har været vist flere gange i TV, da den i 2013 vandt prisen som Årets Have, udskrevet gennem landbrug & Fødevarer ministeriets havebrugsudvalg. Siden har haven deltaget i konkurrencen om at blive Årets dejligste Have gennem Det Danske Haveselskab.
De fleste af havens træer og buske bærer etiketter med plantenavne, så der er meget inspiration at hente i haven, som holder åbent, som det fremgår andetsteds.

FAKTA om
weekendens
åbne haver:

Tiden flyver, og humøret bliver bedre. Sådan får de fleste det, når de går i haven. Glæden ved havelivet er noget, mange af Haveselskabets medlemmer gerne vil dele med naboer og andre nysgerrige haveentusiaster, og derfor holder mange af dem Åben Have i løbet af året. I weekenden den 9.-10. juni står lågen åben til ekstra mange haver, når der er Havefestival landet over.

Haven gør godt for både krop og sjæl. Det kan de fleste haveejere skrive under på. Og den 9.-10. juni er der rig mulighed for at få fyldt depoterne godt op med haveglæde, når Haveselskabets årlige Havefestival løber af stablen og haveejere over hele landet holder Åben Have og inviterer andre haveentusiaster indenfor.

Og der er noget om snakken, når haveejerne bekræfter hinanden i glæderne ved havelivet. For da professor og overlæge Bente Klarlund Pedersen tidligere på året gik i de videnskabelige arkiver for Haveselskabet, var hendes konklusion klar.

– Havearbejde bidrager til følelsen af fællesskab, giver livskvalitet og livsglæde, sagde hun og kom af samme grund med opfordringen:

– Adgang til haver er ikke alle forundt. Så luk haven op, inviter de haveløse indenfor og del glæden ved havearbejdet.

Og igen i år gør hundredevis af Haveselskabets medlemmer netop det: Åbner haven og deler dens glæder med alle, der har lyst til at være med.

Share.

Der er lukket for kommentarer.