HavneBYfesten i Støvring 2019 bugner af nyt.!

0

Der er noget at glæde sig til for publikum ved HavneBYfesten 2019 i Støvring den sidste torsdag-fredag-lørdag i august, 29., 30. og 31. Programmet byder på masser af nyheder – naturligvis kombineret med de velkendte traditionelle begivenheder.

Fest over tre dage – nu med ”overflødighedshorn”

En af nyhederne er, at HavneBYfesten er udvidet til tre dage, simpelthen for at få plads til aktiviteterne, og for at deen enkelte aktivitet får mulighed for at udfolde sig på bedst mulig måde. Torsdag aften startes ud med det traditionsrige bankospil, der har masser af fine gevinster sponsoreret af byens handels- og erhvervsliv. Torsdag aften byder på den første nyhed: Rold Skov Orienteringsklub arrangerer ”byorienteringsløb”, hvor alle kan være med, nybegynder eller garvet, og torsdag er kun en forsmag på ”overflødighedshornet” af aktiviteter og underholdning.

E-sport og streetfood – ”Open By Night” i butikkerne

Fredag er der igen i år Cooding Pirat og E-sport, og sidste års kæmpesucces med Streetfood gentages. Der vil være mindst fem forskellige menuer at vælge imellem til familievenlig enhedspris.

Efter mange forespørgsler kommer der endelig ungdomsdiskotek fredag aften. To unge piger og en gruppe forældre har sagt ja til at sætte rammerne for en god fest for de unge. Teltet bliver i løbet af aftenen delt, så der er alkoholfrit diskotek for de unge over 15 år i den ene ende, og det voksne publikum kan hygge sig i den anden ende af teltet. 

Støvring Handel har igen i år Open By Night fredag aften, – dog IKKE kun by night, da butikkerne har åbent lige fra midt på formiddagen til ud på aftenen, – og de handlende lover på forhånd, at hylder og gadestativer BUGNER af tilbud!

Gratis rundstykker, verdens-mål, grisefest og meget mere

Lørdag fortsætter HavneBYfesten med et tæt pakket program kombineret med FN’s 17 Verdensmål for bæredygtig udvikling.

Dagen starter med gratis rundstykker i teltet, fulgt op af et væld af aktiviteter: Der er fiskekonkurrence ved Buderupholm Fiskesøer, børnekræmmermarked i Jernbanegade og foreninger har mulighed for at få opstillet en bod, hvis man gerne vil fortælle om sit arbejde.

Søren Dahl fra Café Hack

byder op til en snak

Rebild Kommune har i 2019 en række forskellige arrangementer sammen med Støvring Handel om FN’s 17 Verdensmål. En del af arrangementerne indgår om lørdagen sammen med HavneBYfesten. Hovednavnet er Søren Dahl kendt fra blandt andet ”Café Hack” 

Af øvrige nyheder er der høvdingeboldturnering og familieskattejagt i byens butikker. Familieskattejagten arrangeres i samarbejde med Støvring Løbeklub. Der bliver et populært gensyn med Klovnen MIGU, der henrykkede de mindste børn sidste år, og igen i år kåres Støvrings bedste cowboy på rodeotyren under kyndig speak af Michael Jensen. 

Hjemmeværn, oceanarie og vandretur med byudvikling

En kæmpe nyhed er et mini Nordsøoceanarium, som folkene fra Hirtshals gæster Støvring med. Her er både læring og underholdning for store og små.

Hjemmeværnet stiller op med udstilling af nogle af deres køretøjer samt diverse aktiviteter, og sidst på eftermiddagen finder vandreturen rundt i Støvring sted. 

Turen er lagt i gode hænder hos guiderne, byrådsmedlemmerne Lene Aalestrup og Kim Edberg Andersen, så der er mulighed for at få viden om udviklingen indenfor både skole, kultur, sundhed, ældre og det tekniske område.

Grisefesten afslutter byfesten

Lørdag aften slutter med den traditionsrige grisefest, hvor der festes til den lyse morgen. Billetterne sættes allerede til salg fra den 18. juni hos Wagner og Bisgaard. 

Byfesten arrangeres af bestyrelsen fra byfestforeningen, Stefan Ulrich, Pia Ravnholt, Torsten Topbjerg, Gitte Bundgaard og Anders Norup og repræsentanter fra Støvring Handel, Henrik Jensen, Marianne Westergaard og Evan Bisgaard.

FOTO: Nordsøoceanariet i Hirtshals blev ekstra kendt i offentligheden ved branden for nogle år siden, hvor de kæmpemæssige akvarier blev sprængt af varmepåvirkningen og oceanariets stolthed, klumpfisken, døde. Nordsøoceanariet har forlængst fået klumpfisk-attraktionen genetableret, – der bliver dog ingen klumpfisk at nærstudere ved årets havnefest i Støvring den sidste torsdag-fredag-lørdag i august, men mange andre facts og sjove ting fra Nordsøoceanariet i Hirsthals.

Share.

Der er lukket for kommentarer.