Udstilling og flot bogudgivelse om Rebilds fantastiske natur

0

”Kilder – Skov – Bakker”.

De tre ord sammenfatter på smukkeste vis en meget stor del af naturen i Rebild-området, med alle dens herlighedsværdier lige for øjnene af gæsten, – hvad enten det er en turist eller en fastboende, – men desværre kan man jo som fastboende godt miste sansen for at se alt skønne lige foran næsetippen..!

Nu er der imidlertid gode chancer for et ”wake-up-call”, dels ved investering i en ny, smuk naturbog, dels ved at besøge en flot udstilling af natur-kunstværker med illustrationer fra bogen – og mere til! – Rebildcentret med officiel åbning lørdag eftermiddag den 22. juni og derefter åbent frem til søndag den 11. august.

Sidste år var 13 medlemmer af ”Danske kunstnere for natur og miljø” inviteret af Rebild Kommune på en uges forsommer-ophold midt i de lokale natur-herligheder. 

Kunstnerne drog ud i landskabet med skitseblok og kikkert, alt imens de tegnede og malede på livet løs. 

I løbet af efteråret har de bearbejdet deres indtryk, og nu er værkerne klar til udstilling.

Professionel baggrund

Kunstnerne inspireres alle af dyreliv, planter og landskaber, og flere af dem har en professionel baggrund som biolog, lærer eller naturvejleder. Udstillerne anvender forskellige teknikker og udtrykker sig i maleri, tegning, akvarel, tusch, stentryk og keramik.

En smuk bog med

et udvalg af værkerne

Naturkunstnerne har gennem mange år kombineret deres udstillinger med en bogudgivelse. Det sker også denne gang, hvor Rebild Kommune har bedt naturvejleder Søren Risborg, biolog Karen Clausager og amatørornitolog Karsten Vestergaard om at skrive uddybende tekster om for eksempel orkideer, purkerbøge, sortspætter og Rebild Bakkers geologi. 

Bogen er på den måde ikke ”bare” en billedbog, man kan bladre i. Man kan også fordybe sig i den underholdende tekst og blive klogere på Rebilds natur.

Forfatter og forlægger Henrik Bugge Mortensen har stået for bogens tilrettelæggelse og den overordnede redaktion.

Flemming Christensens Fond, Mekoprint, Hagens Fjedre, Business Park Nord og Rebildcentret har støttet bogudgivelsen. Bogen kan købes i Rebildcentret, i RebildPorten og hos Bog & Idé i Støvring, – uden at sprænge budgettet!

Også værkerne er til salg

Ved åbningen af udstillingen den 22. juni er der gratis adgang. Derefter og frem til udstillingen lukker den 11. august skal der betales entré. Ferniseringen den 22. juni markeres med taler af borgmester Leon Sebbelin, kunstner Westy Espensen og tekstforfatter Karsten Vestergaard. 

Bliver man så begejstret for en tegning, en akvarel eller et maleri, at man absolut må eje det, er der en løsning på det: De udstillede værker er til salg.

 

FOTO: Helge Larsens hvinænder fra Madum Sø, – stentryk og akvarel.

Share.

Der er lukket for kommentarer.