Hør om REGAN VEST i Siem Forsamlingshus 9. januar

0

Foredrag i Siem Forsamlingshus onsdag den 9. januar 2019 kl. 15:00: Forfatteren Poul Holt Pedersen fortæller om DANMARKS DYBESTE HEMMELIGHED. REGAN VEST – regeringens og kongehusets atombunker.

Skjult for offentligheden og landets fjender opførte de danske myndigheder i 1960’erne en atombunker, som skulle rumme regeringen, kongehuset, forsvarschefen og de ledende embedsmænd fra centraladministrationen under 3. verdenskrig.

Anlægget – kaldet REGAN VEST – er dybt begravet 60 meter under jorden i Nordjylland.
Konstruktionen indeholder næsten to kilometer gange, tunneler og skakter samt 232 rum til 350 personer. Det er bygget til at kunne klare en atomkrig, rumme forsyninger til adskillige ugers ophold, har egen vand- og elforsyning, hospital, radiostation og konferencefaciliteter.
I sin bog ”REGAN VEST” beskrives Poul Holt Petersen den samlede historie om hvorfra og hvordan regeringen, civilregionerne og kommunerne kunne føre Danmark gennem en national krise eller 3. verdenskrig. Bunkerne – og meget store dele af den civile beredskabsplanlægning – blev holdt usynlig og ukendt for de fleste.

Bogen er endvidere fyldt med anekdoter om f.eks. et hemmeligholdt dødsfald, inspektionsbesøg af dronningen, statsministerens dommedagstale, øvelser i at bemyndige brug af atombomber samt historien om manden, der i alle årene løj om sin arbejdsplads. End ikke familien måtte vide noget…
Peter Müller

Share.

Der er lukket for kommentarer.