Hold den perfekte alternative havefest i Nordjylland!

0

Annonce

Intet som en god havefest kan ryste naboer, familie og venner sammen på tværs af generationer. Danskerne elsker at være udendørs om foråret og sommeren. Kan du holde et brag af en fest i haven, så vil du med garanti blive populær! Den helt klassiske havefest herhjemme består typisk af et grillarrangement med velsmagende retter samt sjove lege som vikingespil eller petanque. I denne artikel giver vi dog et bud på nogle lidt alternative løsninger, som kan gøre din fest mere unik.

Lav et tema og bed gæsterne om at klæde sig ud

Udklædningsfester er ikke så udbredte herhjemme som i andre lande. I Tyskland og England elsker folk at gå amok med udklædning inden for forskellige tematikker. Omvendt gør vi det mest til Halloween. Til gengæld elsker danskerne at klæde sig ud og få lov til at spille roller og gøre noget ud af både kostume og make-up. Udklædningsfester er en fantastisk måde at møde nye mennesker på, og det kan blive en ligeså stor succes udendørs som indendørs. Når det kommer til at lægge sig fast på et tema, så er det næsten kun værtens fantasi, der sætter grænser.

Du kan vælge et meget festligt tema såsom oktoberfest, hvor der opfordres til skørter og lederhosen i bedste tyske stil. Det kunne også være flip-ud 80’er tema med store parykker og glitrende tøj med høje stiletter. Mange elsker også dyretemaer, hvor man skal klæde sig ud som forskellige dyr. Udklædningsfester appellerer både til børn og voksne, og der kan være noget befriende over at slippe sit indre og barnlige jeg løs sammen. Husk at du selv som vært skal sætte baren højt med din udklædning. Her nytter det ikke at gå halvhjertet ind – dress to impress! Inde på Kostumeguiden.dk kan du finde inspiration til temaer samt links til sider med billig udklædning.

Sørg for udendørsaktiviteter til de små

Eftersom udklædningsfesten kan holdes i haven om sommeren, så bør du også overveje, om ikke børnene skal have lidt ekstra udstyr at lege med. Til en fest vil de voksne ofte cirkulere rundt med øl eller vin og tale om stort og småt. Men børn vil gerne være fysiske og lære hinanden at kende igennem leg. Trampolinen har i mange år været et kæmpe hit for både små og lidt større børn. Her kan de brænde energi af og får et adrenalin spark, når de kommer til at hoppe ekstra højt. Forbered dig på et herligt syn, når de udklædte børn hopper rundt sammen i baggrunden, mens de voksne samles ved grillen. Så bliver det næppe mere idyllisk.

På sjovforborn.dk kan du få mere inspiration til udendørs aktiviteter for børn.

Børn elsker også gyngestativer, så det vil være oplagt at installere. Det kan måske virke som meget besvær for en havefest, men har man selv børn, så vil de uden tvivl blive himmelhenrykte over stativet på sigt. Hvis festen afholdes på en af de allerhedeste sommerdage i juli eller august, så kan du også overveje et soppe- eller badebassin. Her kan børnene svømme sammen og pjaske med vand. Vil du gerne tilbyde de små gæster en lidt mere kreativ form for underholdning, så kan du også rykke ler og papir med farver udenfor. Læg det på et havebord og skab et hyggeligt hjørne, hvor de mere stille børn kan sidde ned og tegne samt forme figurer.

Share.

Der er lukket for kommentarer.