Stressende tider med havearbejde – kender du det?

0

Annonce

Aldrig har vi levet i en tid med så meget ”larm”. Larm i form af bippende mobiltelefoner, indgående mails, opdateringer fra hele verden på sociale medier og et internet, der er ved at kamme over med indhold. Mange mener, at vi slet ikke har set konsekvensen af, at vi fører en tilværelse, der kræver så meget multitasking af os. I en så hektisk hverdag er nøglen til et lykkeligt liv at finde små pusterum, hvor man kan slappe af i både krop og sjæl. Det kan gøres på mange måder. En af dem er faktisk havearbejde. Det kan lyde lidt bizart at foreslå en aktivitet, der slutter på ordet ”arbejde”, men den er god nok!

Havearbejde er en overskuelig og sund aktivitet

Når du plejer din have, så giver det en rar følelse indeni. Samtidig er det en ret overskuelig opgave, fordi det ikke er et projekt, der haster. Med andre ord: Verden går ikke under, hvis der går tre dage ekstra, før stilkene klippes eller græsset slås. Du behøver derfor ikke dunke dig selv i hovedet, hvis der bliver lavet om på planerne i kalenderen i sidste øjeblik. Vi får sund luft til hovedet og mulighed for at slippe tankerne fri, når vi går udenfor. Det er også derfor, at vandring er blevet så frygteligt populært på det sidste. Faktisk viser det sig også, at havearbejde kan hjælpe personer, som lider af en depression.

Derudover får du også motion, når du ordner have. Men det er på en meget uforpligtende måde, uden at du skal ligge al for megen tanke i det. Når du fikser blomsterbede eller trimmer hækken, så kan du holde fokus ét sted og være til stede i nuet. Det har en helende effekt for hjernen, som i dag bliver overbelastet med sanseindtryk fra nær og fjern.

Vigtigt for børn at komme udenfor

For de yngre medlemmer af familien er det mindst ligeså vigtigt at komme udenfor og være i løbet af dagen. Børn i dag sidder meget med deres computer, tablet eller telefon indenfor og spiller spil samt surfer på nettet. Vi lever i en digital tid, hvor børn desværre tager ved lære af deres forældre og har hovedet nede i en skærm. Indretter man sin have hyggeligt, så der er plads til fri leg og udfoldelse, vil det være meget nemmere at få børnene ud. Et sikkert trick er at anskaffe sig en trampolin. På trampolinen får man automatisk brændt en masse kalorier og energi af, mens det kilder i maven. Børn i alle aldre elsker trampolinen, fordi det bare er sjovt at hoppe højt. Man kan lade sig falde på alle led og kanter, uden at det gør specielt ondt.

Trampolinen er for alle, og man kan også invitere nabobørnene over til leg. En anden god ide er at sætte et legestativ op, hvor børnene for eksempel kan gynge eller suse ned af en minirutsjebane. Det kan de få timevis til at gå med. I gamle dage kom børn helt naturligt ud på gaden for at lege, fordi der ikke var så mange ting at underholde sig med indendørs. I dag må man gøre en indsats for at lokke dem ud. Her kan legeudstyr gøre en gevaldig forskel. Overvej også, om der skal installeres et fint lille legehus i haven. Dem kan man købe færdiglavede eller give sig i kast med selv.

Share.

Der er lukket for kommentarer.