Holger K. om Den kolde Krig på Rold StorKro

0

Om et par år åbner den historiske turistmagnet
REGAN Vest som koldkrigs-museum dybt nede i kalk-undergrunden ved Rebildcentret, Røde Møllevej ved Rebild Bakker.
Ikke langt derfra, på Rold StorKro, kan alle interesserede onsdag aften den 21. november overvære folketingsmedlem og tidligere SF-landsformand gennem mange år Holger K. Nielsen berette om venstrefløjens syn på Den Kolde Krig.

I dag er Holger K. Nielsen både forsvarsordfører og udenrigsordfører for SF, og under Helle Thorning-regeringen var han udenrigsminister samt i en kortere periode skatteminister.
Hans folketingskarriere er snart slut, da han ikke genopstiller ved næste folketingsvalg.

NATO-kritisk

På Rold StorKro vil Holger K. Nielsen fortælle om, hvordan han fra sit ståsted på den politiske venstrefløj opfattede Den Kolde Krig. Foredraget er et led i række, Nordjyllands Historiske Museum arrangerer forud for åbningen af koldkrigsanlægget REGAN Vest for offentligheden.
Netop udenrigsstoffet har altid haft Holger K. Nielsens store interesse – også under Den Kolde Krig, hvor han var med til at forme SF’s linje som et NATO-kritisk venstrefløjsparti, som ønskede dansk neutralitet i lighed med, hvad svenskerne praktiserede.
På Rold StorKro vil han med udgangspunkt i egne erfaringer fortælle om de overvejelser, man gjorde sig om Den Kolde Krig og våbenkapløbet på den politiske venstrefløj, om samarbejdet med fredsbevægelserne og om de politiske diskussioner i Folketinget, hvor bølgerne til tider kunne gå højt.
Afslutningsvis trækkes der linjer op til det verdensbillede vi ser i dag – er vi mon på vej ind i en ny kold krig….?

Share.

Der er lukket for kommentarer.