Hvad koster det at renovere badeværelset?

0

Prisen på renovering af badeværelse svinger utrolig meget, afhængig af hvad du skal have lavet. Er det en komplet renovering, kan prisen godt løbe op i 150.000 kr for et lille badeværelse på 3 m2. En mindre modernisering med udskiftning af sanitet, og malerarbejde kan typisk gøres for under 40.000. Badeværelset er det dyreste rum at etablere eller renovere. Grunden til dette, er at der stilles utrolig høje krav til udførelsen af arbejdet, da det er et rum, der konstant udsættes for vand og fugt. Udover det, skal der mange faggruper indover på kryds og tværs.

Hvordan kan jeg få en billigere badeværelse pris

Den nemmeste måde at få et billigere badeværelse på, er ved at gå på kompromi med valget af materialer og sanitet. Hvis man skal have sat 12 kvm. nye fliser på badeværelset, har det meget at sige om man vælger fliser til 300 eller 1000 kr. pr. m2. Gulvvarme, unidrain og væghængt toilet er efterhånden standard når der renoveres badeværelser i private hjem. Det er en luksus, der virkelig får badeværelset til at shine, men det har sin pris. Her er der også mulighed for at spare mange tusinde kroner, ved at vælge almindelige løsninger, såsom gulvstående toilet mm.

Kvadratmeterprisen er lavere ved større badeværelser

Kvadratmeterprisen daler hurtigt ved større badeværelser. Dette skyldes at der stort set er det samme arbejde i at renovere et badeværelse på 2 m2, som et badeværelse på 4 m2. Når først vvs’eren går i gang med at tilslutte de forskellige installationer og afløb, betyder det ikke så meget om rørene der tilsluttes, er 1, eller 2 meter lange. Det samme går igen ved murerarbejdet. En murer har typisk 7-8 arbejdsgange ved en komplet renovering. Det kan man ikke ændre på, derfor vil det sjældent give de store besparelser, at få et mindre badeværelse.

Regler og love ved renovering af badeværelse

  • Skal man søge byggetilladelse

Om du skal søge byggetilladelse når du skal have lavet badeværelset, kommer an på om du bor i hus eller lejlighed. I huse skal man kun søge om byggetilladelse, hvis man skal udvide arealet eller etablere et ekstra. I lejligheder, er det altid er god ide at forhøre sig hos bestyrelsen inden man går i gang med det helt store. Der kan være nogle specielle regler der skal overholdes, afhængig af hvor man bor henne.

  • Indeklima og ventilation

Ifølge bygningsreglementet er der krav om at der skal være særskilt udsugning på et badeværelse. Hvis badeværelse ligger op til de ydre mure på huset, skal der også være et vindue eller udeluftventil.

  • Krav til vådrum

Badeværelser mindre end 3,25 m2 med bad, skal vådrumssikres op ad væggene også. Hvis badeværelset er større end dette, eller uden bad, kan man nøjes med at vådrumssikre gulvet, 10 cm op af væggene, samt bag håndvasken.

Share.

Der er lukket for kommentarer.