Sådan finder du den rigtige laptop

0

Der findes i dag et kæmpe udvalg af forskellige bærbare i alle størrelser og prislejer. Det er selvfølgeligt en god ting, at du har et stort udvalg. Men det gør det ikke nødvendigvis nemt at finde ud af hvilken laptop der ville være det rigtige valg for dig. Tech verden er i rasende udvikling. Der kommer hele tiden nye gadgets, apparater og anvendelsesmuligheder. Men indenfor computere og især bærbare er der faktisk ikke sket nogen banebrydende fremskridt.

Brug en prissammenlignings portal

Bærbare computere er blevet både hurtigere og billigere. At finde den billigste bærbar indenfor en kategori, det kan du simpelthen bruge Prisrunner.dk til. Prisrunner.dk er en prissammenlignings portal. Den er uafhængig og derfor at stole på. For portalen gør det ingen forskel hvilken laptop du vælger. Så længe du bruger deres link til en webshop får portalen en lille provision.

Men at finde den bedste pris løser ikke problemet med at finde den bedste laptop.

Hvad skal du bruge din nye laptop til?

Det er nemlig det helt afgørende og mest grundlæggende spørgsmål du skal stille dig selv, når du vil finde den helt rigtige laptop. Men for at kunne træffe et kvalificeret valg bør du også kende lidt til emnet. Dvs. du skal kende kunne forstå de grundlæggende specifikationer af bærbare computere. Her hjælper det fx at læse Tech-nyheder fra LaptopWorld.dk

Alt efter hvad du primært vil bruge din nye laptop til, stiller det forskellige krav til teknologien. Er du gamer? Så skal du i hvert fald have en gaming laptop. Det er også den dyreste kategori, fordi moderne computerspil stiller de højeste krav til en computers hardware.

Gaming vs. kontorbrug

En gaming maskine skal have et højt-ydende grafikkort og en CPU med mest mulig råstyrke. Disse to komponenter alene driver prisen op på mindst 5000,- kroner. Og det er så kun den billigste kategori af gaming bærbare. Men også alle andre komponenter skal være af høj kvalitet: lynhurtig og rigelig RAM, et godt lydkort og for online spil er også et gigabit netkort uundværligt. Reelt koster de allerbilligste gaming bærbare tæt på 7000,- kroner. I den dyre ende op til 4 gange dette.

En kontormaskine til gengæld kan være meget billig. Tekstbehandling, emails og videokonferencer giver ingen ekstreme udfordringer til en laptop. Her er det måske vigtigst at den har et velfungerende tastatur. Mht. grafikkortet kan du sagtens bruge en laptop med integreret grafik til en kontormaskine. Det gør den med det samme meget billigere.

Det er altid en god ide at have så megen RAM som mulig. En laptop kan aldrig have for megen RAM, men meget nemt for lidt. Hvis ikke maskinen kommer med 16GB RAM, tjek om den kan udvides til det, eller mere.

Share.

Der er lukket for kommentarer.