Hvordan koger man ris?

0

Det er ikke specielt svært at koge. Dog findes der et utal af måder at gøre det på. Måske er det årsagen til, at mange er forvirrede over, hvordan de bedst bærer sig ad med at koge ris. Herunder præsenteres du for en både nem og hurtig metode, der virker til alle typer ris – uden at de brænder fast til bunden af gryden.

Det skal du bruge til at koge ris:

  • 1 dl ris per person (1½ dl hvis du er ekstra sulten)
  • Salt
  • Vand

Sådan koger du dine ris

  1. Du skal starte med at afmåle en passende mængde ris i en gryde, ud fra hvor mange personer, der skal have ris.
  2. Du skal dernæst vaske risen direkte i gryden i koldt vand. Du bør skylde risen til vandet er klart.
  3. Når du har gjort dette, skal du hælde nyt vand i gryden, så det dækker cirka et fingerled over risen.
  4. Tilsæt herefter lidt salt. En god mængde er cirka en knivspids per portion.
  5. Du skal nu koge din ris op. Dette skal gøres under låg ved høj varme. Når vandet koger, skal du tage låget af gryden.
  6. Bliv ved med at koge risene ved høj varme til vandet er i niveau med risen.
  7. Når vandet er i niveau med risen, skal du skrue helt ned for varmen og igen lægge låg på gryden.
  8. Nu skal du blot lade risene simre i otte til ti minutter med låg på.
  9. Til sidst skal du slukke for varmen og lade risen hvile med låg på i cirka 10 minutter, før de serveres.

Kan jeg koge alle ris på denne måde?

Du er selvfølgelig godt klar over, at der findes mange typer ris. Derfor er der også forskel på, hvilken type ris folk foretrækker. Som følge af dette, er der mange, der gerne vil vide, om de kan koge alle typer ris på den måde, der er beskrevet herover. Heldigvis er det en metode, der kan bruges med alle typer ris.

Dog bør det nævnes, at det er en metode, der er lavet til løse ris. Hvis du skal koge ris i poser, er det en lidt anden fremgangsmåde, der skal bruges. Dog er der ingen af de to metoder, der er svære. Koger du løse ris, skal du blot sørge for at følge fremgangsmåden herover, og du vil få lækre, velsmagende ris – hver gang.

Det er ikke svært at koge ris

Du bør ikke tro, at det er svært at koge ris. Det er faktisk så let, at det er noget, alle kan finde ud af. Hvis du hidtil har haft svært ved at få kogt dine ris på optimal vis, er det blot som følge af, at du ikke har gjort brug af den rette fremgangsmåde. Nu har du dog den rette fremgangsmåde herover.

Derfor bør du selvfølgelig heller ikke længere være i tvivl om, hvordan du koger dine ris på den bedst mulige måde – det gør du nemlig ved at følge de ni trin herover.

Share.

Der er lukket for kommentarer.