Hvordan ganger man brøker?

0

Det skal ikke være nogen hemmelighed, at det ikke altid er lige let at regne med brøker. Derfor er det ikke alle, der har nemt ved at plusse eller trække fra, når det kommer til brøker. Det er også ganske forståeligt, at det ikke er noget, man finder nemt, for det er bestemt ikke den nemmeste form for matematik.

Hvis du skal gange med brøker, kan du dog glæde dig over, at det ikke er nær så svært. Derfor er det også noget, som de fleste kan finde ud af. Det kræver dog, at du først finder ud af, hvordan du skal bære dig af med det. Derfor skal du først sætte dig ind i de gældende regneregler, for at gange med brøker.

Heldigvis er det ikke helt så svært at gange med brøker, som det er at plusse og trække fra. Det er naturligvis en fordel, at det ikke er det. Det sikrer nemlig, at det er noget, alle kan finde ud af, uanset om man har stor erfaring med det eller ej. Ved du ikke, hvordan det gøres, kan det i hvert fald ganske nemt læres.

Sådan ganger man brøker

Hvis du skal gange to brøker med hinanden, skal du blot gange tæller med tæller og nævner med nævner. Du skal derfor ikke være i tvivl om, hvorvidt det er svært at gange med brøker. Det er der nemlig intet svært ved, når man først ved, hvad den rette metode er, og det gør du selvfølgelig nu.

Det er også ensbetydende med, at det ikke er nødvendigt at bruge tid og energi på at finde fællesnævneren. Du kan nemlig sagtens gange med brøker, uden at gøre dette. Det er en af de ting, der er med til at gøre det ganske nemt – i hvert fald markant nemmere, end at trække fra eller lægge til, som godt kan være svært.

Ovenstående er dog kun gældende, hvis du skal gange to brøker med hinanden. Er det derimod et helt tal, der skal ganges med en eller flere brøker, så skal du gange det med tælleren. Det er vigtigt at huske på dette, da der er mange, der tror, at man både skal gange i nævner og tæller, hvis man ganger med et helt tal.

Det er forholdsvis nemt at gange med brøker

Der er mange, der er en kende skræmt over at skulle regne med brøker. Det er også ganske forståeligt, i og med, at det let kan vise sig at være svært. Det er det især, hvis du fx skal dividere, da det er en del sværere, end at skulle gange. At gange med brøker er nemlig noget, der faktisk er relativt let at have med at gøre.

Hvis du skal gange med brøker, skal du derfor ikke være bange for, at det er noget, som du ikke kan finde ud af. Det eneste det kræver er, at du gør brug af den fremgangsmåde, der er beskrevet herover. Sørger du for at gøre dette, så går du nemlig ikke galt i byen.

Share.

Der er lukket for kommentarer.