Informationsmøde om e-sport forening for hele Rebild Kommune tirsdag d. 26. marts

0

CS.GO, GTX 1080, LOL, 144 Hz, Fortnite, Astralis, I7 7700K,  FIFA. Hvis dette siger dig noget, så skal du læse videre. Der er nemlig en Esport forening på vej for hele Rebild Kommune og du er også velkommen i den. Kom og hør mere tirsdag den 26. marts.

De seneste to måneder har en større flok arbejdet på at afklare rammerne for Rebild Kommunes nye esport forening. Der har været fokus på at finde egnede lokaler, finde foreninger man kan samarbejde med, dialog med lokale skoler for deling af udstyr, oplæg til vedtægter osv. 

Der har selvfølgeligt også været arbejdet med hvilke maskiner der skal bruges, hvad krav vi har til dem og hvilke spil der skal trænes og spilles i.

Initiativtagerne

Emil Krog Kruse er en af initiativtagerne: – Det har været en rigtig spændende proces. Der er rigtig mange som gerne vil gøre et konkret arbejde omkring at få den nye forening op at stå. Der er også rigtig mange af kommunens eksisterende fritidsforeninger der gerne vil hjælpe os. Den største udfordring har været af finde et lokale som var stort nok til at rumme de ca. 20 maskiner vi gerne vil have. 

– Vi er nu så langt i dette arbejde, at vi kan afholde et informationsmøde og stiftende generalforsamling med indhold i, fortæller Emil.

Et stærkt lokalt turneringshold på vej

En af de øvrige initiativtagere Torsten Topbjerg fortæller: – Vi har store ambitioner. 

– Vi skal have træning mandag til torsdag om aftenen. Ikke bare spil men træning med en decideret esport træner. Alle vores trænere skal deltage i de esport trænerkurser som blandt andet DGI udbyder. 

– Vores hold skal også være tilmeldt turneringer ,hvor man spiller mod andre esport klubber. Vi har indtil videre kaldt foreningen for 

” Støvring Esport”. Det er dog bare en arbejdstitel indtil vi finder det endelige navn for foreningen.

Den nye forening har også et udtalt ønske om en pædagogisk tilgang: – Vi vil have et regelsæt om, at det ikke kun skal være sjovt at spille og mødes med andre hos os. Hvad selvfølgelig er vigtigt. Det er jo børn der primært vil spille i foreningen. Der skal bare ikke gå energidrik og chips i det. 

– Vi vil derfor også have fokus på, at man taler og behandler sine modstandere ordentligt. Ikke noget med at råbe og sige eller skrive sjove ting. Vi vil arbejde med en sund livsstil, hvor søvn, motion og ordentlig kost er vigtigt. Det giver de bedste forudsætninger for at vinde når vi deltager i turneringer. – Vi skal have en forening, hvor det er fedt at komme som esport spiller – både gammel og ung. Vi skal også have en forening hvor man har den rettet sportsånd. Et sted som er et alternativ til at sidde derhjemme for sig selv og spille online – medens man råber lidt sjove ord som man ellers ikke ville. siger Emil Krog Kruse

”Ikke glemme 

at ha’ det sjovt”…!

– Vi ska’ dog ikke glemme at have det sjovt. Det er jo også det som dette her handler om, lyder det fra Torsten Topbjerg. 

– Vi skal derfor også have fredagshygge og LAN fester, hvor en cola og lidt chips vil være ok. Om ikke andet ved de XBOX og Playstation maskiner, somogså skal være i vores foreningslokaler. 

– Der skal også være et sofa- hyggehjørne og mulighed for at lave lidt mad.

SÅDAN gør du..!

Hvis du vil læse mere om planerne og deltage i mødet tirsdag den 26. marts, så meld dig ind i klubbens Facebookgruppe https://www.facebook.com/groups/453797308487456/ (Støvring Esport). 

– På mødet den 26. marts skal vi også snakke om hvilke spil vi skal have på maskiner i foreningen, hvordan økonomien skal være. – Det er planen, at vi giver en sandwich til alle der kommer til mødet. Men det kan du også følge med i på vores Facebookgruppe. Og selvfølgeligt skal du også høre mere om hvorfor man skal spille i en forening og ikke bare derhjemme, slutter Emil Krog Kruse på vegne af initiativtagerne.

Share.

Der er lukket for kommentarer.