Inspiration: Planlægning af barnedåb i Nordjylland

0

Er du forælder til en lille guldklump, der snart skal døbes, og vil du gerne planlægge den mest underholdende, hyggelige og mindeværdige barnedåb? Så er du landet på den rigtige artikel.

Nordjylland danner – med sine mange skønne naturområder, kirker og festlokaler – nogle glimrende rammer for en fantastisk barnedåb. Der kan dog være rift om både kirker, lokaler og underholdning, hvorfor det er en god idé at starte planlægningen i god tid. Du får en hjælpende hånd her.

Skal dit barn døbes?

I Danmark skal man ikke nødvendigvis gå den religiøse vej – ved at få sit barn døbt i kirken. Det er også muligt at vælge den administrative løsning, hvor barnet blot bliver registreret i folkeregistret med det valgte navn. Bemærk i den anledning, at man godt kan få sit barn døbt, selvom man ikke er troende.

Har du truffet en beslutning om, at dit barn skal døbes, så bør du snarest muligt rette henvendelse til det lokale kirkekontor. Her skal der klarlægges, hvornår dåben skal finde sted, og hvordan den skal foregå.

Derudover skal der planlægges et møde med præsten, hvor ønsker og præferencer i forhold til salmer, dåbsritualer og andet kommer på plads. Præsten skal også vide, hvem der skal stå fadder til barnet.

Hvor skal selve festen foregå?

Efter det kirkelige ritual starter de egentlige festligheder. Ved barnedåbsfesten bliver der typisk spist god mad, pakket gaver op, leget og meget mere.

For at gøre festen til en mindeværdig af slagsen har du brug for den helt rigtige lokation. Nordjylland er i den anledning en fantastisk landsdel, idet der er rigtig mange festlokaler, kroer, haller og mange andre steder, hvor man kan holde fest. Du kan f.eks. leje lokaler her:

  • Selskabslokalet Høloftet, Aalborg
  • Østersundby Selskabslokaler, Aalborg
  • Skummesalen, Løkken
  • Hørby Forsamlingshus, Hobro
  • Godthåb Forsamlingshus, Svenstrup
  • Nørhalne Forsamlingshus, Vadum

… og flere hundrede andre steder!

Gå ikke ned på barnedåbspynt

Selv de mest kedelige festlokaler kan gøres hyggelige med barnedåbspynt. Derfor skal du ikke nødvendigvis leje det dyreste og mest fancy lokale i området. Omvendt skal man heller ikke stille sig tilfreds med hvad som helst.

Det er meget forskelligt, hvor meget der bliver gjort ud af oppyntningen fra barnedåb til barnedåb. De fleste gæster kan dog nikke genkendende til, at pynten betyder rigtig meget for stemningen og atmosfæren. Derfor bør du gå all in på alt, hvad der hedder balloner, konfetti, bordløbere, servietter og meget andet.

Pynten må gerne byde på masser af iøjnefaldende farver og sjove motiver – der er trods alt tale om et barnedåb.

Maden er naturligvis også vigtig

En barnedåb bliver ikke perfekt, hvis ikke også maden smager godt.

Derfor bør man bruge tid og energi på at sammensætte den helt rigtige menu, hvor der er taget højde for både voksne og børn. Man kan evt. sammensætte en lækker buffet, så man sikrer sig, at der er noget for enhver smag.

Vil du benytte dig af catering, så husk at bestille maden i god tid. I visse perioder kan der nemlig være stor efterspørgsel på mad ud af huset til festlige lejligheder.

Share.

Der er lukket for kommentarer.