3 guldkorn til et sundere indeklima

0

De fleste danskere kender vigtigheden af et sundt indeklima. Der kan dog være langt fra tanke til handling, når det kommer til at forbedre kvaliteten af den luft, der er i boligen. Dette findes der heldigvis råd for.

Et dårligt indeklima vil kunne føre rigtig mange gener med sig. Blandt de mest almindelige – men alvorlige – kan der opstå fugt og skimmelsvamp. Disse gener vil ikke kun kunne skade hjemmets vinduer og vægge. Det vil også kunne få helbredsmæssige konsekvenser for beboerne. Derfor er der mere end almindelig god grund til at investere i et bedre indeklima.

Få installeret et ventilationsanlæg

En af de mest effektive metoder til at skabe et bedre indeklima er at investere i et ventilationsanlæg – f.eks. et topmoderne genvex anlæg.

Der er adskillige gode grunde til at få installeret et genvex anlæg.

Først og fremmest vil anlægget sørge for, at luften i hjemmet renses får både støv, pollen og andre partikler, der ikke gør noget godt for hverken boligen eller beboernes sundhed.

Endvidere vil det med genvex anlægget være muligt at reducere risikoen for fugt og skimmelsvamp betydeligt.

Derudover er der gode muligheder for at opnå store økonomiske besparelser på varmefronten. Anlægget sørger nemlig for, at der er en jævn og behagelig temperatur døgnet rundt og på alle årets årstider.

Lad os lige opsummere fordelene ved et ventilationsanlæg:

  • Reduceret risiko for fugt og skimmelsvamp
  • Potentiale for store varmebesparelser
  • Bliv fri for pollen og støv
  • Jævn og behagelig temperatur 365 dage om året

AirByNature (find linket længere oppe) kan gøre dig klogere på fordelene ved et genvex anlæg.

Sving støvsugeren og kluden ofte(re)

De færreste husejere nyder at gøre rent, hvorfor mange vælger at udskyde eller sløse med den ellers vigtige rengøring.

Et rent og pænt hjem giver ikke kun ro i hovedet, men vil også have en positiv indvirkning på indeklimaet, der igen har noget at sige i forhold til velvære og sundhed. Forsøg derfor at gøre rent lidt oftere end normalt, hvis du ønsker dig et sundere indeklima.

Man kommer langt med en støvsuger, men også en ren og fugtig klud samt en gulvmoppe kan gøre underværker, når hjemmet skal cleanes.

Gør udluftningen til en daglig rutine

Her kommer et af de mest basale (og samtidig mest effektive) tips; luft ud så ofte som muligt.

Er du ikke indehaver af et moderne ventilationsanlæg, der sørger for at rense luften for dig, så er det særligt vigtigt, at du lufter ud flere gange om dagen. Du kan f.eks. gøre det til en vane at lufte ud morgen og aften i mindst 5-10 minutter pr. gang.

Lufter man aldrig ud, så vil man sandsynligvis opleve, at luften bliver meget tung, og at gener som fugt og skimmelsvamp vil (kan) opstå. Dette kan fremkalde hovedpine, træthed, svimmelhed og andre gener hos husets beboere. Gå derfor ikke på kompromis med din udluftning. Lær også gerne dine børn, hvorfor det er vigtigt at lufte ud flere gange om dagen.

 

Share.

Der er lukket for kommentarer.