Investeringer skal til for at forrente din privatøkonomi – men hvordan?

0

Annonce

De fleste danskere er klar over, hvor vigtige investeringer er, hvis man ønsker at få sine egne penge til at arbejde for sig. Penge er anno 2020 ikke meget værd i banken, hvor de fleste banker i dag giver negativ indlånsrente. Med andre ord bliver pengene mindre værd af at stå i banken, da man dels betaler negativ rente af indestående, og da der dels er en inflation, som årligt påvirker handelsværdien af den frie likviditet.

Med ovenstående in mente er det naturligvis svært at argumentere imod, at man ikke bør forsøge at få ens frie likvider til at arbejde for sig. Det er dog ikke helt nemt at finde ud af, hvordan disse penge investeres på bedst mulig vis. Har man ikke erfaring med aktiehandel, opkøb af lejligheder eller lignende, så kan det virke yderst uoverskueligt. Derfor kommer vi i det nedenstående med inspiration til investeringsmuligheder. Artiklen er skrevet i samarbejde med Mininvestering.dk, hvor du har mulighed for at se kurser i investering ganske gratis.

Aktiehandel kan være en god vej til flere penge

Historisk set har aktiehandel været en af de mest populære måder, hvorpå danskere har investeret deres penge. Rigtigt mange danskere vælger endvidere at investere i aktier uden reelt set at have forstand på det. Ofte er det et tip fra en kollega, ven eller bankrådgiveren, der får danskere til at hoppe ud i investeringsmuligheden.

Aktier kan være ganske fine at investere i, men vi anbefaler dog, at man sætter sig grundigt ind i, hvad der er vigtigt at vide, før man kaster sig ud i det. Der er nemlig en del faktorer og aspekter af aktiehandel, som er gode at kende til, før man starter med at investere. Du skal kende svarene til spørgsmål som de nedenstående.

  • Kender du din egen risikoprofil?
  • Hvordan vil du sammensætte din aktieportefølje?
  • Er din aktieportefølje diversificeret, og vil den eksempelvis kunne klare sig igennem en handelskrise med Kina?
  • Er du langsigtet eller kortsigtet i dine handler?

Ovenstående informationer er ganske basale indenfor aktiehandel. Er du derfor mere forvirret end afklaret ud fra ovenstående, så vil vi anbefale dig at kigge nærmere på nogle af de kurser, som MinInvestering.dk og andre online ressourcer tilbyder.

Investering i murstene har historisk set været sikker

Du har nok hørt om danskere, der køber lejligheder eller huse, når der er luft i den private likviditet? Historisk set har det også være en fantastisk investering. Især i storbyerne såsom København, Aarhus og Odense er priserne steget markant. Idéen er i bund og grund simpel. Man opkøber en lejlighed for at leje den ud. Lejeindtægten skal gerne dække afdraget til banken. På den måde er lejligheden, forhåbentlig, ”gratis” for dig at eje i lejeperioden, og du kan derfor vente på stigninger i værdien. Mange sætter dog lejen højere end afdragene til banken, så der derved også tjenes på at leje boligen ud.

Hvis dette lyder interessant for dig, så gælder samme råd her, som oppe i vores sektion om aktiehandel; sørg for at sætte dig godt ind i sagerne, inden du kaster dig ud i investeringsmuligheden.

Share.

Der er lukket for kommentarer.