Isolering og et effektivt ”klimaskjold” sparer massevis af kroner hvert år

0

Ligesom en paraply kan udgøre forskellen på velvære og det modsatte på en regnvejrsdag, kan boligens tag udgøre forskellen på velvære og det modsatte i hele boligen. Taget er nemlig en meget væsentlig del af det såkaldte ”klimaskjold”, som er alle de elementer, der beskytter boligen mod det danske klimas angreb udefra.
Er taget utæt eller dårligt isoleret, kan det hele hurtigt gå galt, fordi varmen pr. definition stiger opad, og mangler der isolering i taget, fyres der for fuglene.

Er boligen ikke top-isoleret efter de nyeste standarder, er der rigtig mange penge at hente ved at efterisolere tag, loft, skunkvægge, krybekælder og eventuelt ydervæggene, hvis det er muligt.
Masser af internetsider fortæller om mulighederne for at spare mange penge ved efterisolering, eksmepelvis www.byggeri.dk og www.energisparebolig.dk og ved at søge på nettet efter ”energitjek” kan du vælge mellem blandt andet de mange forskellige energiselskabers specielle tilbud om at hjælpe med at holde styr på energiforbruget samt give genveje og tips til at nedsætte forbruget.
For at få afsløret, hvor det helt konkret står værst til med boligens isolering, kan der foretages en såkaldt ”termografering”: Med et specielt kamera gennemfotograferes boligen, og forskellige farvekoder viser derefter, hvor kuldebroer og mangelfuld isolering kan udbedres til glæde for varmeregningen og den almindelige velvære i boligen.
Også her er der efterhånden en del firmaer, som tilbyder assistance.
Alternativ energi
Med de nyeste teknologier er det blevet særdeles attraktivt at tænke i alternativ energi som opvarmning eller supplement til opvarmningen:
Solcelle-paneler på taget, luft-til-luft-varmevekslere og jordvarme fra et nedgravet slangenet på grunden er bare nogle få eksempler.
De fleste vvs-firmaer samt en række specialvirksomheder kan præsentere dig for de nyeste teknologiske landvindinger på området, og samtidig fortælle om de mange tilskudsmuligheder der findes, hvis man som boligejer vælger at omlægge energiforbruget i mere miljøvenlig og vedvarende retning.

Share.

Der er lukket for kommentarer.