Næsten halvdelen af boligejerne i Danmark oplever problemer med indeklimaet

0

45 procent af de danske boligejere oplever problemer med indeklimaet. Det er der råd for, men det skal gøres med omtanke, fortæller Dansk Byggeri

Næsten halvdelen af de danske boligejere oplever problemer med indeklimaet i hjemmet. Det viser Bolius Boligejeranalyse fra 2017. De problemer boligejerne oftest møder er træk, kulde, fugt og kolde vægge. Men det er der heldigvis råd for. Når man vil lave indeklimaforbedringer, er det ifølge konsulent i Dansk Byggeri Torben Hessing-Olsen vigtigt, at man gør det med omtanke.

– Når det, som boligejerne oftest har problemer med, er henholdsvis kolde vægge, kulde og træk, så er det altid en god idé at se på muligheden for at isolere mere. Så slipper du både for at gå at fryse og kan samtidig spare meget på varmeregningen, siger Torben Hessing-Olsen og fortsætter:
– Men når det så er sagt, er det vigtigt, at du ved, hvad du gør. Ellers risikerer du at skabe netop det problem, som mange andre døjer med, nemlig fugt i boligen.

Spørg en fagperson..!
Tag en fagperson med på råd
Det er ofte en god idé at efterisolere, når man oplever træk, kulde og kolde vægge i boligen. Men man skal ifølge Torben Hessing-Olsen tænke sig godt om.
– Som boligejer er du nødt til at se på hele bygningen. Isolering er nødt til at gå hånd i hånd med fugtspærring og særligt ventilation. Ellers ophober der sig fugt i boligen, og i værste fald får man skimmelsvamp. Derfor er det en god idé at alliere sig med en håndværker, som har forudsætningerne for at helhedstænke projektet, så du ikke får nye problemer med indeklimaet, siger Torben Hessing-Olsen.

Det kan du gøre selv
Når det gælder fugt i boligen, kan du som boligejer selv gøre noget for at forbedre indeklimaet.
– Luft ud, luft ud og atter luft ud, siger Torben Hessing-Olsen og fortsætter:
– Ventilation er en af de bedste måder at komme af med den fugt, som ophober sig, når vi laver mad, bader og i det hele taget er i vores bolig. Det kan man sørge for ved jævnligt at åbne vinduerne.
Torben Hessing-Olsen henviser dog til, at man i mange moderne huse har tvangsstyrede ventilationsanlæg, så man sikre sig, at der bliver luftet ud.
– Man skal tage fugt i boligen alvorligt og huske at lufte ud – også om vinteren, slutter Torben Hessing-Olsen.

Share.

Der er lukket for kommentarer.