Jens Grønhøj stopper som forstander på Himmerlandscentrets Idrætsefterskole i Haverslev

0

HCI skal have ny forstander: Jens Grønhøj stopper som forstander på Himmerlandscentrets Idrætsefterskole i Haverslev, og dét må siges at være en stor overraskelse her i den danske sommer.

Nye udfordringer i Viborg

Lørdag middag holdt forstander Jens Grønhøj afslutningstalen for elevholdet 2018-19 på Himmerlandscentrets Idrætsefterskole i Haverslev. Det var 11. gang, han gjorde det, men også den sidste. For kort efter eleverne var sendt hjem, kunne forstanderen orientere personalet om, at han søger nye græsgange som leder af Ungdomsskolen i Viborg.

– Jeg har valgt at søge nye udfordringer og stopper derfor som forstander på HCI med udgangen af august måned, fortæller Jens Grønhøj og fortsætter: – Det har uden sammenligning været den sværeste beslutning i mit arbejdsliv, men jeg er 52 år, har været på HCI i næsten 23 år, og er stadig nysgerrig på, hvad der ellers gemmer sig derude.

Skolestarten i august bliver således med Jens Grønhøj som forstander, idet han først fratræder den 31. august.

Ikke den allerbedste timing

Jens Grønhøj måtte selv erkende, at timingen ikke er den bedste lige op til sommerferien, hvor det nu bliver bestyrelsens opgave at finde en løsningsmodel til, hvordan man finder en ny leder til efterskolen i Haverslev. Det ligger dog fast, at arbejdet kommer til at foregå i tæt dialog med personalet, heriblandt viceforstander Søren Troelsen, som gennem de seneste 11 år har kørt et tæt ledelsesparløb med Jens Grønhøj.

En vemodig afsked

– Det er vemodigt at skulle sige farvel til Jens, som har gjort et fantastisk stykke arbejde for HCI, konstaterer bestyrelsesformand Carsten Randers.

– Heldigvis har Jens gennem årene på posten præsteret så godt et stykke arbejde, at skolen står stærkt i manges bevidsthed, når vi nu skal finde den rette person til at drive HCI videre i tråd med den særlige kultur og de værdier, som hersker på skolen, understreger han. 

Jens Grønhøj blev ansat som lærer på HCI i januar 1997, blev senere viceforstander og tiltrådte stillingen som forstander i 2008. Gennem 11 år som leder har han formået at sætte et markant præg på HCI, hvor den værdibaserede pædagogiske tilgang til eleverne er bevaret, og hvor der på bygningsfronten er sket udvidelser og forbedringer, så skolen i dag står særdeles flot og veludrustet til at tilbyde undervisning til 137 unge i alderen 15 til 17 år. 

Nye, moderne udvidelser

De seneste nybygninger omfatter en ny idrætshal, skolens anden, og i fjor kunne man så indvi en helt ny bygning med ny spisesal, nyt køkken og nye administrationslokaler til medarbejderne. Jens Grønhøj har skabt et godt samarbejde mellem efterskole og Haverslev By, og han blev i 2013 fuldt fortjent udnævnt til årets Borger i Haverslev.

Også selv på skolebænken

Sideløbende med forstanderjobbet har Jens Grønhøj taget en diplomuddannelse i ledelse.

Jobbet i Viborg bliver et lederjob for en stor kommunal ungdomsskole, som omfatter en lang række uddannelsestilbud til unge: 10. klasse center, heltidsundervisning, brobygning, forskole, fritidsklubber, ungdomsklubber, fritidsundervisning, den åbne skole og en lang række projekter til gavn for børn og unge.

Populær og ”udsolgt” næste to år

Forstanderen kan forlade HCI med bevidstheden om, at det er en særdeles populær idrætsefterskole, som allerede har fyldt op med elever til de kommende to år.

Share.

Der er lukket for kommentarer.