Karsten Kortbuks’ podekursus i trange rammer krævede ekstra stole ind

0

På Boldrup museum kunne man endnu engang konstatere, at Karsten ”Kortbuks’”Hansen er en særdeles populær herre, når det handler om at pode sine egne æbletræer: Torsdag aften strømmede næsten 50 gæster fra nær og fjern til det lille museum i Rebild kommunes sydligste hjørne, og der måtte findes ekstra borde og stole frem fra gemmerne.

Efter en underholdende introduktion til podningens finesser gik de entusiastiske gæster i gang med grundstammer, podekviste, elastikker og podevoks, og da aftenen sluttede var der blevet lavet masser af æble- og pæretræer af alle mulige sorter.

– Jeg tror, kurset er blevet afholdt fem år i træk, og hvert år snakker vi om, om vi skal lave forhåndstilmelding, men det viser sig altid at komme til at passe så nogenlunde. Der har godt nok været fuldt hus i aften, men stemningen har været god, og folk har hygget sig, så jeg er helt sikker på, at vi prøver igen næste år, fortæller arrangør, naturvejleder Gert Rubæk, Boldrup Museum. – Mange af gæsterne har faktisk været med i flere år efterhånden, fortæller han, og glæder sig over, at der denne gang ikke blev brug for dén førstehjælpskasse, som ellers ofte har været nødvendig, når først æbleentusiasterne er gået i gang med rosensakse og skarpe knive.

FOTO:  Karsten ”Kortbuks” Hansen (t.h.) er top-ekspert udi podningens kunst, og præsenterer her sin imponerende samling af podekviste fra over 200 forskellige æblesorter.

Share.

Der er lukket for kommentarer.