Kig Ind til ”royalt nytårstaffel” med lokale kunstnere, kransekage og boblevand

0

Så er der lagt i kakkelovnen til ”royalt” nytårstaffel i Kig Ind i Nørager: Kultur- og Medborgerhuset hopper ind i 2019 med en ny, spændende udstilling, hvor to dygtige lokale kunstnere starter en to måneders udstilling, med besøg af selveste ”Hendes Majestæt Dronningen” – i skikkelse af en lokal kendt person, der spiller dronningen, – og som har lovet at bidrage til et brag af et nytårstaffel. Efter ankomsten til Kig Ind vil ”Majestæten” åbne ferniseringen og nytårstaflet med en nytårstale, som især er stilet mod Kulturhuset Kig Ind og den nye kunstudstilling.

De to nye kunstnere, som vil blive fremhævet af ”Hendes Majestæt Dronningen”, er patchwork kunstner Irma Mejlby, Rørbæk, og keramiker Kirsten Larsen fra Aalestrup.
Irma Mejlby har i mange år deltaget i billedkunst.
Hun har hf-eksamen i formning og kunstforståelse, og har undervist ikke bare i disse fag, men også i stoftryk, batik, kjolesyning, patchwork og andre kreative fag. Siden hen er hun også begyndt at male billeder i olie og akryl.
Irma har altid været meget glad for at arbejde med farver. Hun deltog bl.a. i en spændende opgave, hvor hun var én i en trio ved udsmykningen af Sortebakkehallen.
Irma har lavet et væld af flotte patchwork tæpper og stofbilleder, som i de næste par måneder kommer til at pryde væggene i Kig Inds store sal, – præcis som kunstprofessor Bjørn Nørgaards gobelin-tæpper i riddersalen på Christiansborg..!
Irma Mejlby glæder sig til at vise tæpperne til alle, og især til ”Hendes Majestæt Dronningen”, som jo også selv har en stor kunstnerisk åre udi skabelsen af diverse store flotte tæpper, kåber m.m.

Keramiske kunststykker
Keramiker Kirsten Larsen kommer fra Aalestrup. Efter at hun gik på pension, fik hun omsider tid til at leve sin keramik drøm ud, og har efterfølgende deltaget i en del kurser, bl.a. på Aarhus Kunstakademi.
Kirsten elsker at eksperimentere og prøve nye ting og hun både drejer, støber og håndbygger. Hun arbejder med forskellige ler typer og brænder både i el ovn og raku ovn. Hun holder mest af at lave brugsting, især små krukker.
Efter en tur til USA i 2015, hvor hun kørte igennem imponerende Nationalparker, blev hun meget optaget af bjerg strukturer og farver, og dette har Kirsten siden forsøgt omsat i store flotte krukker, som bliver sprøjtet med sinterbegitninger.
Al denne spændende keramik vil uden tvivl vække ”Hendes Majestæts Dronningens” interesse, idet hendes nu afdøde Prinsgemal også var en ualmindelig dygtig formgiver udi bl.a. flotte keramiske krukker og skulpturer.
I dagens anledning har Kig Ind fundet den røde løber frem. Kom og vær med til at modtage ”Hendes Majestæt Dronningen” søndag eftermiddag. Kig Ind er vært ved et glas boblevin og kransekage.
Udstillingen kan ses frem til den 10. marts.
Der er gratis adgang for alle til alle herlighederne.

FOTO: Et eksempel på Irma Mejlbys smukke stofkreationer.

Share.

Der er lukket for kommentarer.