Kom med på rundtur og hør fortællingen om ”Mit liv som Top Karens oldebarn”

0

Bestyrelsen i Rebild Turistforening lægger hvert år hovedet i blød for at få en idé til, hvordan foreningen kan tiltrække medlemmerne til den årlige generalforsamling.

– Det er en snublende nær idé, vi har valgt, idet vi har formået vores gode medlem Erik Eriksen til at komme og fortælle om sit liv som Top Karens oldebarn. Sammen med sin frue, Vivian, driver han traktørstedet Tophuset. Senest har de indrettet nabohuset til traktørsted. De kalder det Westernhuset, og det er dér, det hele skal foregå torsdagden 21. marts, fortæller Jens-Peder Vium fra turistforeningen.

Erik er barnefødt i Skørping, hvor hans far var frisørmester. Som ganske ung kom han i lære som tømrer, og da han var udlært tog han til København for at uddanne sig til arkitekt på Akademiet for de Skønne Kunster. 

Bygge-tilsynsførende med Aalborg Universitet

Som ung arkitekt fik Erik arbejde hos diverse førende københavnske tegnestuer, og i grunden var han faldet rigtig godt til hos arkitektfirmaet Dall & Lindhardsen i Helsingør, da han blev sat på opgaven med at være tilsynsførende på byggeriet af Aalborg Universitet – efter en arkitektkonkurrence, som firmaet havde vundet.

Aftenens tre temaer

I en brochure, som kan hentes i RebildPorten eller på Rebild Turistforenings hjemmeside er der omtalt tre brudflader i Erik Eriksens liv, som han vil komme nærmere ind på i sit foredrag. De tre brudflader er:

• Dall & Lindhardsen etablerer en nordjysk afdeling i 1981 i Buderupholm Hovedgaard.

• Ved et overraskende lykketræf bliver Erik Eriksen ejer af Lundehuset. 

Det ligger inde bag Buderupholm Hovedgaard på den vestlige skråning ned mod Lindenborg Å.

• ”Vi lever begge af de vejfarende, sagde røveren til kromanden”. Ud fra den grundsætning byggede Erik Eriksen Røverstuen og starrtede med at lave røverlejre i luksusudgave i skoven.

I foredraget bliver de tre brudflader bundet sammen med lutter gode fortællinger fra Eriks righoldige liv. 

Forud for foredraget holder Rebild Turistforening sin ordinære generalforsamling.

Share.

Der er lukket for kommentarer.