Kom og mød, lyt og grin med forfatterne bag af Boldrup Museums årsskrift

0

”Folk Fortæller” hedder Boldrup Museumsforenings populære årsskrift, og det er lige netop, hvad der skal foregå, når der torsdag den 20. september holdes fortælleaften på det lille museum syd for Nørager. – Her vil de fleste af bidragsyderne til den nye udgave af årsskriftet nemlig komme og fortælle om og uddybe deres spændende historier.

Arkæolog fra Nordjyllands Historiske Museum, Stig Bergmann Møller, vil fortælle om Alstrup Gårdsted, tæt ved Mejlbyvej ved Nørager, hvor der ved forskellige udgravninger er fundet spændende vidnesbyrd om en for længst forsvundet landsby, som kan dateres helt tilbage til 1000 – 1100-tallet.

Faster Laura
Vagn Iversen, Lystrup, vil fortælle om sin faster, Laura Iversen, som i slutningen af 1800-tallet blev født på Hvalsbjerggård i Boldrup. Laura skrev i 1921 en stil om sin hjemegn, mens hun gik på Rønde Højskole. Denne stil dukkede på et tidspunkt frem af gemmerne, og Vagn Iversen giver med baggrund i denne et lille fascinerende tidsbillede.

Stationen, som blev væk
Jernbaneentusiast Niels Ole Ladefoged, Nørager, fortæller om stationen, der forsvandt – om Nøragers fortid som stationsby, hvor den gamle stationsbygning nu er fjernet og i stedet har givet plads til Rebild Kommunes nye decentrale administrationsbygning.

Områdets
modstandsbevægelse
Hans F. Jensen, den tidligere mangeårige formand for Boldrup Museumsforening, har de seneste år – bl.a. i forbindelse med en bogudgivelse – gravet dybt i områdets modstandsbevægelse under den tyske besættelse. Hans Jensen fortæller denne aften noget af den spændende historie om modstandsgruppen Karin i Stenild.

…træk i nødbremsen…
Endelig vil pensioneret overlærer Jesper Schlünssen fortælle om sine 36 år på Sortebakkeskolen, og arrangørerne lover, at hvis Jesper Schlünssen bare vil fortælle om en lille brøkdel af nogle af de gange, hvor noget gik galt – som da han kom til at trække i nødbremsen i Skagensbanen under en skolerejse – er der lagt op til mange gode grin.

Kaffe og nyt lydanlæg
Det koster ikke noget at lytte med, og der kan købes kaffe og kage. Museumsforeningen oplyser i øvrigt, at museets nye lydanlæg med teleslynge vil blive taget i brug denne aften.

Share.

Der er lukket for kommentarer.