Kom tættere på verden med en Vortex Optics kikkert eller en stjernekikkert

0

Har du nogensinde undret dig over, hvad forskellen er på en helt almindelig kikkert og en stjernekikkert – også kaldt et teleskop?

Selvom de to produkter kan minde meget om hinanden i udseende, så er deres funktioner og brugsmuligheder vidt forskellige.

Er du selv interesseret i at få fat i en kikkert af en art, er det vigtigt, du får fat i en, der passer til dine behov. Følg med nedenfor, hvor vi udpensler forskellen på eksempelvis en Vortex Optics kikkert og en stjernekikkert.

Det skal du vide om almindelige kikkerter, inden du køber en

En kikkert, som eksempelvis den fra Vortex Optics, bruges til at kigge på objekter eller andet, der er langt væk. En almindelig kikkert er relativt nem at have med på farten, fordi den er lille og ikke særligt tung.

En almindelig kikkert kan typisk zoome både lidt og meget – fra 4x til 36x (og nogle gange mere). Kikkerter såsom dem fra Vortex Optics bruges oftest til at kigge på dyr, men de kan også bruges til at kigge på eksempelvis stjerner.

Da kikkerter har to okularer, ses det igennem kikkerten som et 3D-billede. Især de små kikkerter kan være en udfordring at bruge for sig selv, hvis der er dårligt lys. Men nogle kikkerter i god kvalitet kan ofte også fungere fint, selvom der er mørkt – det kunne for eksempel være en kikkert som Vortex Optics.

Hvordan virker en stjernekikkert og et teleskop?

Stjernekikkerter er monokulære, hvilket betyder, at du kun har ét okular. De bruges til at kigge på objekter, der er meget langt væk, som både kan omfatte stjerner og eksempelvis bjerge. En stjernekikkert er tung og monteres på et stativ. De kan oftest zoome fra 12x og helt op til 60x.

Billedet, du ser gennem en stjernekikkert, er i ét plan og inverteret, modsat en kikkert. Grundet en stjernekikkerts store åbning, er de oftest fine at bruge, selvom belysningen ikke er så god.

Overvejer du at købe en kikkert? Tænk over dine behov og køb derefter

Hvilken slags kikkert, der er bedst for dig at købe, afhænger af dine behov. En kikkert er nem at have med på farten, men den er også langt mindre og kræver godt lys for at virke ordentligt. En stjernekikkert er mere besværlig at have med, men til gengæld er den nemmere at bruge i mørke.

Er du ny inden for kikkertverdenen, er en almindelig kikkert et genialt sted at starte. Vil du udvide dit udvalg, kan en stjernekikkert være et godt produkt at købe senere.

Share.

Der er lukket for kommentarer.