Skulle man have lyst, kunne man godt drikke sig beruset på Boldrup Museum torsdag aften, når Boldrup Museumsforening inviterer til kryddersnapseaften på museet. Men folkene bag arrangementet håber dog, at aftenens gæster drikker med måde af de mange forskellige kryddersnapse, som de vil blive præsenteret for i løbet af aftenen.
Udover at smage på de forskellige snapse, kan man selvfølgelig også høre om, hvordan snapsene er lavet – hvilke urter der er brugt, trækketider, lagring og fortynding, kort sagt alt det man skal vide, hvis man vil forsøge sig med at lave sine egne kryddersnapse.
En af arrangørerne, Tage Christiansen, er tidligere mangeårig mejeribestyrer på Nørager Mejeri, og Tage har som de tidligere år lovet med kyndig hånd at finde nogle forskellige oste, som vil blive serveret sammen med de mange snapse, så der skulle være rig mulighed for at få smagsløgene stimuleret.
– Det bliver altid en rigtig hyggelig aften, og snakken plejer at blive livligere, som aftenen skrider frem. Vi kan se, at mange af gæsterne faktisk allerede har forsøgt sig med at lave deres egne kryddersnapse, så der ryger altid mange spørgsmål og gode råd over bordene, fortæller museets naturvejleder, Gert Rubæk, der også opfordrer til, at man kører flere sammen og på forhånd aftaler, hvem der skal køre hjem. Bare for en sikkerheds skyld.
Man kan læse mere om arrangementet på Nordjyllands Historiske Museums hjemmeside, eller på Boldrup Museums facebookside. Det koster en flad hund at deltage, inklusiv det omtalte snapse- og ostebord.
Tilmeldingsfristen er egentlig ovre, men er man hurtig, kan man stadig nå at tilmelde sig på tlf. 40164042 eller e-mail til aliceostergaard@gmail.com
FOTO: Museets naturvejleder Gert Rubæk ses her med et lille udvalg af nogle af de mange forskellige kryddersnapse, gæsterne kan smage på torsdag aften.