Lav dit eget lille træningscenter derhjemme

0

Annonce

Danskerne er et travlt folkefærd, som ikke hviler på laurbærrene. Vi farer fra job til børnehave til håndbold og til kulturelle begivenheder eller middage med venner og familie. Samtidig vil vi gerne træne regelmæssigt og holde os i form. Fordi vi ved, at motion er alfa og omega for, at vores krop og hoved forbliver sunde og raske. For mange kan det desværre være en udfordring at passe træning ind i det travle skema i hverdagen. Det kan et privat træningscenter derhjemme dog lave om på. Med blot nogle få basisredskaber, som kan fås billigt online, kan du træne, når du vil i hjemlige omgivelser.

Billigt men effektivt træningsudstyr

Du tænker måske instinktivt, at træningsudstyr automatisk bliver en dyr affære. Men i virkeligheden forholder det sig slet ikke sådan. Faktisk kan du få billigt og meget effektivt udstyr på nettet hos forskellige forhandlere i dag. Et godt eksempel er træningsbænken som du kan justere i højde for at variere øvelserne. På træningsbænken ligger du ned og løfter vægte i forskellige klasser op over hovedet i kontrollerede træk. Når du køber en træningsbænk, skal du vurdere dens holdbarhed, justeringsmuligheder og størrelse. Nogle modeller kan faktisk klappes sammen, så du nemmere kan manøvre dem rundt i huset.

Håndvægte kan også fås ret billigt og har alle dage været i hit. Ved at bevæge håndvægte op og ned i rette bevægelser kan du træne dine muskler på armene, så du bliver markeret. Hvad enten du vil træne med et kilo eller fem kilo til hver hånd, så kan du finde sæts på nettet. Det kan være en fordel at købe to eller tre sæt, så du kan variere mellem lav og høj belastning, når du løfter vægte. Du kan både vælge at tage et par sæt om morgenen, før du tager på arbejde, eller om aftenen når du kommer hjem efter en lang dag på kontoret. Det giver maksimal fleksibilitet.

Træn med alt fra romaskine til klatrebane i haven

I dag findes der et hav af forskelligt træningsudstyr, som du kan installere i hjemmet. Find inspiration online og gå på udkig. Nogle går meget op i at træne kondition, hvor man får pulsen op, og hjertet banker hurtig. Andre er mere til ren styrke, hvor der stort fokus på at udvikle større og stærkere muskler. Et gadget, som kombinerer begge, er faktisk romaskinen. Romaskinen simulerer – som navnet antyder – traditionel roning i en båd på vandet. Den er meget skånsom for kroppen og fremragende at træne især ryg, muskler og arme med. Med romaskinen kan du træne både kondition og muskulatur.

Du kan også tænke mere kreativt, når du går jagt efter træningsudstyr. Er du typen, der er glad for at være udendørs, når vejret tillader det, så kan du overveje en udvendig træningsinstallation. Vidste du, at man kan få klatrebaner til haven? Det lyder måske som noget børn, men faktisk kan det være en god måde for både voksne og børn at træne armmuskler på. Klatrebanen er både sjov og udfordrende, og man skal ikke undervurdere dens effekt. Det kræver skam solide muskler i armene at svinge sig fra A til B.

Er du mere til afspænding og afstressende træningsøvelser, så kan noget så simpelt som en yogamåtte gøre underværker. Den kan du nemt finde online til billige penge. Pilates bolden er også blevet utrolig populær henover de sidste år, fordi man kan anvende den til mange forskellige øvelser.

Share.

Der er lukket for kommentarer.