Hold helt fri på din ferie i Nordjylland!

0

Annonce

Der er ikke noget skønnere end at pakke solbrillerne, solcremen og resten af sit ferieudstyr, før man kan flygte fra hverdagen og alle forpligtelserne for en stund. Når vi tager på ferie, så kobler vi af og fokuserer på at nyde hinanden og nuet. Vi giver os selv tid til alt det, som vi ikke føler, at vi har tid til normalt. Det kunne være at læse den nyeste roman af yndlingsforfatteren. Eller at tage på lange vandreture i det fri og udforske naturen. Alligevel kan det være svært for mange helt at slippe det derhjemme. Det kunne være arbejdsopgaver, som man tager med på turen, men også konstruktive vaner som vi føler, vi skal vedligeholde.

Giv dig selv lov til ultimativ forkælelse

I hverdagen tænker vi ofte over, hvad vi spiser, eller hvor meget vi træner. Vi søger en sund og fornuftig livsstil. Lige præcis når man er på ferie, kan det dog godt betale sig at give los og bare nyde livet. For mange er det et tiltrængt pusterum, hvor man kan lægge fornuften på hylden og bare forkæle sig selv. Det er vigtigt at huske på, at man har fortjent at slappe af. Det er faktisk sundt for både krop og sjæl. Derfor bør du glemme slankekuren og træningsskemaet for en stund, når du tager afsted.

Tag det ekstra lækre glas rødvin, som du har lyst til. Gå amok i lokale specialiteter – også selvom de rummer lidt ekstra fedt. Sov længe og vær doven på stranden hele dagen! Det kan faktisk godt betale sig, og du behøver slet ikke at have dårlig samvittighed. Flere studier viser nemlig, at masser af søvn og stressfri aktiviteter samt tid til at ”lave ingenting” faktisk er utrolig sundt for os. Det gør, at vores hjerne kan regenerere, og at vi lader op meget mere effektivt.

Tilbage til hverdagen

Selvfølgelig kommer der altid det tidspunkt, hvor ferien slutter, og man skal tilbage til hverdagens trummerum. Fordi man har haft en pause fra alting, så kan man måske gå ind til sine vaner og rutiner med fornyet energi til at krydre tingene lidt. Er du træningsmenneske, så skal du måske søge ny inspiration til dit skema og faste øvelser. Online kan du finde nogle gode tips til, hvordan du holder træningen ved lige, også når du tager på ferie. Er du væk i længere tid, kan det for eksempel godt betale sig at lægge en løbetur langs stranden ind i ny og næ. Det vil næppe konflikte med niveauet af afslapning på din ferie, og samtidig kan det faktisk være en god måde at udforske lokalområdet på.

Kulturnet.dk har de lavet en konstruktiv liste med tre gode råd til, hvordan du både vedligeholder din træning under din ferie samt kommer hurtigt tilbage til de gode hverdagsvaner igen efter din rejse. Her lægger de vægt på, at man får inkorporeret nogle nemme og faste rutiner. Det kunne være noget så simpelt som armbøjninger efterfulgt at en planke stand om morgenen. Måske du skulle til at gå en aftentur om aftenen også for at stresse af og få rørt kroppen? Mange af os udfører i dag meget stillesiddende arbejde, hvor vi langtfra får vores 7.000 skridt. Derfor kræver det en ekstra indsats af den enkelte at sørge for, at kroppens muskler får motion i løbet af ugen.

 

Share.

Der er lukket for kommentarer.