Levende fortælling om et liv i Suldrup – blandt andet med indsprøjtninger….

0

Fællessang og spændende lokal-fortælling var på programmet, da tidligere leden sygeplejerske Grethe Pedersen forleden gæstede Sønderup Suldrup Seniorerne ved fællesspisningen på Suldrup Kro.

Omkring 70 var mødt op, og de fik en god og livlig fortælling om Grethes liv: Efter at hun havde uddannet sig som sygeplejerske i Aalborg, fik hun stilling som hjemmesygeplejerske i Suldrup-området. Det passede fint, da hun var flyttet ind på Sønderlund sammen med sin mand Poul Pedersen.
Hun kørte rundt fra sted til sted, ikke mindst for at give indsprøjtninger, da penicillin endnu ikke var kommet i pilleform.
Senere fik hun job på Ældrecentret Himmerlandshave som ledende sygeplejerske, og forblev i jobbet til hun gik på pension.

Tværpolitisk i byrådet
Grethe har været i Byrådet i Støvring Kommune i flere perioder, opstillet og valgt på den Tværpolitiske Liste, og hun har haft forskellige udvalgsposter.
– Grethe har gennem årene været meget aktiv, hjælpsom og vellidt, fortæller Arne Asp fra seniorklubben: – Var der nogen, som var lidt nervøs for at få et stik, kunne hun med en god snak klare det i et snuptag uden man mærkede, det skete…!

En tur på højskole..?
Vagn Hansen fra bestyrelsen fortalte om mulighederne for at komme på Rude Strand Højskole, som henvender sig til alle Seniorer. Der arrangeres ugekurser gennem hele året.
Rude Strand Højskole er genstartet efter en konkurs i 2016, nu opkøbt af sammenslutningen Danske Seniorer.
– Der er blevet ansat et nyt forstanderpar, Helle og Carsten Holvad, tidligere forstanderpar på Vivild Efterskole, fortæller Vagn Hansen.

FOTO: Aftenens foredragsholder Grethe
Pedersen sammen med seniorformand Arne Asp.

Share.

Der er lukket for kommentarer.