Duathlon-klimaks i Rebild den 22. april – Europamesterskab er et lokalt scoop

0

Den 22. april slutter årets XTERRA Duathlon serie på i alt fem landsdækkende stævner, – og det er i Rebild, det sker!
Stævnet er højdepunktet på de fem stævner ved samtidig at være EM på distancen. Kombinationen af XTERRA og europamesterskab betyder stor international opmærksomhed om arrangementet med løbeformen XTERRA offroad triathlon, som startede på Hawaii tilbage i 1996.

XTERRA offroad triathlon er et fysisk krævende løb, hvor fællesskab, kammeratskab og eventyr altid er i højsædet.
I dag har XTERRA bredt sig til 17 lande, og i 2014 kom fænomenet til Danmark.
XTERRA har ved siden af det oprindelige triathlon også en Duathlon Serie, og det er det sidste – bestående af trailløb, MTB og trailløb – som kommer til Rebild.

XTERRA er for alle
XTERRA leder i udgangspunktet tanken hen på elitesport og store fysiske udfordringer.
Mottoet ”XTERRA er for alle” fortæller samtidig, at enhver interesseret er velkommen til at være med, og at nye deltagere let vil blive grebet af det samlede setup, stemningen, ruterne og den generelle oplevelse.
Dette års XTERRA Duathlon Serie har som noget nyt to distancer. En kort udgave på 2,5 km trailløb, 15 km MTB og 2,5 km trailløb samt en lang udgave på den dobbelte distance, nemlig 5 km trailløb, 30 km MTB og 5 km trailløb. Den korte udgave vil utvivlsomt appellere til en del nybegyndere.

Triatland Rebild på det internationale landkort
Borgmester Leon Sebbelin glæder sig over aftalen mellem XTERRA Nordic og kommunen: – En event som XTERRA Duathlon passer som fod i hose med vores outdoor-brand, Triatland. – Stævnet giver også det lokale erhvervsliv mulighed for international eksponering, og endelig understreger XTERRA Nordics beslutning om at placere det sidste af fem stævner i Duathlon Serien i vores skønne natur, at vi her i kommunen har stor erfaring med afvikling af internationale events, og at Triatland er et særdeles eftertragtet terræn, fastslår borgmester Leon Sebbelin.

Et af de ”fedeste” steder!
XTERRA Nordic ser også frem til samarbejdet.
Stævneleder Simon Jørn Hansen siger: – Naturen og den sportslige oplevelse er i højsædet, når vi vælger en lokation til en XTERRA. Rebild opfylder i høj grad de kriterier, hvor man med Rold Skov og Rebild Bakker utvivlsomt kan få en af de fedeste offroad-oplevelser i Danmark.

Share.

Der er lukket for kommentarer.