Levende musik for alle aldre i Himmerlands Folkemusikskole, – kom og lær det!

0

Himmerlands Folkemusikskole tager til september hul på en ny sæson, – det sker for fuld musik!

Undervisningen starter i uge 36, men allerede tirsdag den 27. august inviterer Himmerlands Folkemusikskole alle interesserede til et præsentationsarrangement for nye og tidligere elever. Det sker på Lilleskolen ved Skørping Skole, og her kan man få en introduktion til, hvilke muligheder der er for at deltage i nye og gamle undervisningstilbud. Der er noget at komme efter for både helt nybegyndere og for folk, der allerede spiller i forvejen. 

– Det er aldrig for sent eller for tidligt at starte eller udvikle sin interesse for at spille. Denne aften er der god mulighed for at få en snak med lærere og elever og opleve, hvordan vi arbejder med musikken, fortæller Sofie Arlien-Søborg fra folkemusikskolen og fortsætter: – Vi spiller lidt sammen, og alle der har lyst kan være med. Man er også velkommen til bare at lytte. Der er fri entre, og Himmerlands Folkemusikskole byder på kaffe, øl og vand.

En lang række tilbud

Præsentationsarrangementet er blot det første af en lang række musiktilbud, som Himmerlands Folkemusikskole er initiativtager til. Mest velkendt er nok de Musikalske Åbne Huse.

– De seneste år har vi afholdt flere og flere af disse populære og velbesøgte musikeftermiddage, og der kommer stadig nye til, fortæller Sofie Arlien-Søborg. Musikalsk Åbent Hus holdes forskellige steder i samarbejde med forsamlingshuse, musikforeninger, kulturhuse og lignende.

Første gang 15. september

Det første af efterårets Musikalsk Åbent Hus-arrangementer afholdes søndag den 15. september i Veddum Kulturhus. Her inviteres alle interesserede til en eftermiddag med musik og sang af enhver slags: – Kom og vær med på en lytter, gi’ et nummer eller spil sammen med andre, som kommer, lyder det fra arrangørerne. Foreløbig er der planlagt Musikalsk Åbent Hus i Skørping Sognegård, Kig Ind i Nørager og Den Gl. Biograf i Mariager. Hvor mange det ellers bliver til i løbet af efteråret og vinteren vides ikke endnu. I sidste sæson blev det til 10 Musikalsk Åbent Hus-arrangementer.

Himmerlands Folkemusikskole sætter stor pris på, at den musik, der arbejdes med, bliver brugt i mange forskellige sammenhænge. Musikken skal blive til glæde og gavn for så mange som muligt. 

Forskellige ensembler

Himmerlands Folkemusikskole har forskellige små og store ensembler, som oftere og oftere 

tager ud og spiller, dels lokalt og dels vidt omkring i landet. Det har været til byfester og messer, på festivaler og plejehjem, til torvedage og gudstjenester, i folkeskoler og gymnasier. Musik for folk i alle aldre – passende ind i sammenhænge, hvor der er brug for levende musik. 

Alle er velkomne til at henvende

sig til Himmerlands Folkemusikskole, hvis nogen ønsker at bruge den musik, folkemusikskolen tilbyder.

Ud over de mange musikarrangementer og de faste undervisningstilbud er der også planlagt korte kursusforløb for guitar og harmonika, et dagskursus med irsk musik, et weekend-seminar med

jazz-, barok- og folkemusik. Næste år i slutningen af sæsonen bliver der ”Maj-musik”, som er en række sammenspilsaftener, hvor alle, der har lyst, kan mødes og spille, inden sæsonen slutter.

Yderligere info: 

www.folkemusikskole.dk 

er også et besøg værd.

Share.

Der er lukket for kommentarer.