Sportstjerner bakker op bag cancer-støtte fra årets udgave af Stafet for Livet i Arden

0

Stafet For Livet Arden nærmer sig –  i år med håndboldstjerne m.m.m. Rikke Nielsen som fightertaler, før det går løs den 7.-8. september.

Stafet For Livet er et 24-timers arrangement under Kræftens Bekæmpelse. Stafetten symboliserer, at kampen om kræft, står på i alle døgnets 24 timer. De særligt vigtige deltagere i Stafetten er fighterne – de, der har eller har haft kræft. Fighterne stiller bla. op for, at medvirke til større åbenhed og øget viden om kræft. 

Det hele starter 7.september ved middagstid ved Arden Skoles idrætsplads, hvor Rikke Nielsen, der er ambassadør for Stafet For Livet på landsplan, holder fightertalen. (beskrivelse af Rikke Nielsen – se evt. nedenfor). Herefter går stafetten i gang med Fighterrunden, hvor Hobro Garden går første runde, efterfulgt af fighterne og de øvrige holddeltagere. 

Mindestund med lysceremoni

Når mørket er faldet på et par timer før midnat, indstilles stafetten i ca. ½ time, hvor der afholdes lysceremoni, med tale af præst Jane Jelsbak. Det er en meget smuk oplevelse, og kan man ikke deltage i selve stafetten, skal man unde sig selv at komme ned til lysceremonien. 

Der kan bestilles lysposer og mad på hjemmesiden, men der kan også købes lysposerne, is, kaffe og kage, morgenmad, natmad mv. i teltene på pladsen. 

Sidste år, hvor den første Stafet For Livet blev afholdt i Arden, var styregruppen meget bekymrede for, om der nu kom nogen. Men det gjorde der – 279 deltagere, hvilket var ovenud tilfredsstillende. I år er der tilmeldt flere nye hold, og holdene fra sidste år er klar igen, så kendskabet til arrangementet er ved at være nået ud i lokalområdet. Vi er slet ikke i tvivl i år – det bliver et fantastisk døgn!

Det har været vigtigt for os, at få budskabet ud om, at alle kan være med, uanset om man går eller løber, er ung eller gammel, ligesom det er op til en selv, hvor lang tid man ønsker at deltage. De fleste hold tager et telt med, som man kan hygge sig i når man ikke lige er ude at gå eller løbe, så der er helt sikket et telt man kan gå ned få en kop kaffe i.

Man kan også bare komme ned på pladsen som gæst og besøge stafetten – det koster ikke noget. Stafet For Livet handler nemlig i høj grad om sammenhold og fællesskab, og derfor er alle velkomne. 

Kendte bakker op

En anden landskendt ambassadør, håndboldspilleren Daniel Svensson, kommer torsdagen inden Stafetten og holder et humoristisk og livsbekræftende foredrag i Arden. Foredraget omhandler hans kamp mod kræft, og det at finde gejsten igen. Arrangementet er et samarbejde mellem Mariagerfjord Bibliotekerne, LOF, Arden-Hallerne, Stafet for livet Arden, Kulturhusforeningen og Røde Kors. Det løber af stablen torsdag d. 5. september kl. 19 og det foregår i Arden-Hallerne. Billetter koster 125 kr., hvoraf de 25 kr. går til stafet for livet, og kan købes fysisk på Mariagerfjord Bibliotekerne eller online via himmerlandsbilletten.dk eller lof.dk/mariagerfjord.

Man kan tilmelde sig Stafet For Livet på www.stafetforlivet.dk/stafet/Arden og man kan læse mere på Facebook på ”Stafet For Livet Arden”.

Rikke blev også ramt

Rikke Nielsen, tidligere håndboldspiller på kvindelandsholdet og Fighter

Rikke Nielsen har selv haft kræft i skjoldbruskirtelen: ”Jeg står med begge arme over hovedet og er i dag rask, men des-

værre kæmper mange i min familie og omgangskreds i mod den lede karl, og nogle har vi skulle acceptere at skulle sige farvel til”. 

Derfor var Rikke Nielsen heller ikke i tvivl om, at hun gerne ville være ambassadør for Stafet For Livet. ”Jeg vil gerne vil gøre en forskel i kampen mod kræften! Jeg var så heldig selv at vinde mod den lede karl. Jeg melder mig ind i kampen for at mobilisere alle kræfter til at blive endnu klogere på behandlingsmuligheder og være med til at give flere gode prognoser i ambulatorierne rundt omkring, når man får sit livs chok og får at vide, man er syg”, fortæller Rikke Nielsen.

En stolt ambassadør

Rikke har som som ambassadør deltaget deltaget på stafetterne på stafetterne i Mors og Aalborg. Rikke har også tidligere stået åbent frem og fortalt om sin kræftsygdom i bogen ”Til sidst fløjt”, hvor hun fortæller om livet på håndboldbanen og livet med kræft: ”Stafet for Livet er et fantastisk arrangement. Det rummer alt det, jeg har fundet ud af, at livet handler om: fællesskab, ejerskab, holdånd, fight, at skabe resultater sammen etc. Jeg vil være med til at mindes dem der tabte til kræften og give håb til dem, der kæmper”, afslutter Rikke Nielsen.

FOTO: Håndbold-, kommentator, Vild-Med-Dans stjernen Daniel Svensson bakker sammen med ildsjæl og eks-håndboldstjerne Rikke Nielsen aktivt op bag Stafet For Livet i Arden 7.-8. september

Share.

Der er lukket for kommentarer.