Lindy fra Rebild Kommune er en RIGTIG MAND

0

Lindy Aldal er kendt fra tv-udsendelserne Rigtige mænd på DR1. I januar og februar har seerne kunnet følge fem jyske håndværkere i en lille blå bil. De rigtige mænd havde alle sagt ja til en udfordring. Efter udsendelserne har Center Sundhed, Rebild Kommune, indledt et samarbejde med Lindy Aldal. Jane Møller fra Rebild Kommune fortæller, at Center Sundhed arbejder på et tilbud til rigtige mænd i Rebild Kommune. ”Planen er, at holdet starter 8. april. Men, hold endelig øje med avisen, ” udtaler Jane Møller fra Rebild Kommune. ”Det bliver rigtigt spændende at samarbejde med Lindy. ”Håbet er, at udsendelsens popularitet kan inspirere andre mænd til også at træne og spise sundere. Derfor planlægger kommunen et forløb målrettet rigtige mænd. Holdet starter 8. april, hvor Lindy Aldal vil fortælle sin historie. Måske kommer Lindy også og deltage nogle gange, når holdet skal mødes til træning. Interesserede er velkomne til at kontakte Center Sundhed for mere information. Lindy Aldal medvirker desuden ved Årsmøde for frivillige i Rebild Kommune d. 26. marts.

 

Håndværker-humor i tv

Lindy Aldal er kendt fra tv-udsendelserne Rigtige mænd på DR1. I januar og februar har seerne kunnet følge fem jyske håndværkere i en lille blå bil. De rigtige mænd havde alle sagt ja til en udfordring. Masser af seere faldt pladask for den fantastiske ”håndværker-humor”, som har kendetegnet tv-udsendelserne. Efter udsendelserne har Center Sundhed, Rebild Kommune, indledt et samarbejde med Lindy Aldal.

Lokalt tilbud

Jane Møller fra Rebild Kommune fortæller, at Center Sundhed arbejder på et tilbud til rigtige mænd i Rebild Kommune.

Motivation af rigtige mænd

Lindy er selv overbevist om, at det er den slags, der skal til. I tiden før Rigtige mænd, ville han selv have været mere lydhør overfor ”sådan en som mig fremfor alle de tynde sundhedsguruer”. Han håber selv, at han kan inspirere andre til at tage sig bedre af sig selv – sundere mad og mere motion. Beder man om et råd er svaret klart: ”Du skal sætte dig et mål. Ikke et kilo-mål, men noget du vil gennemføre. ” Det er i hvert fald, hvad der har virket for Lindy selv og de andre rigtige mænd.

Lindys vej til skærmen

Lindy er murer, 38 år og fra Støvring. Det var Lindys kone, Anette, der meldte ham til programmet. En aften, hvor hun sad med børnene og så X-faktor, løb en tekst over skærmen. DR søgte rigtige mænd. Gerne håndværkere, med glimt i øjet og lidt for meget på sidebenene. Og sådan en var Anette jo gift med, så hun meldte ham straks til. Kort efter ankom et spørgeskema, som skulle udfyldes hurtigst muligt. Ud af de 700 tilmeldte blev 100 udvalgt til casting, som foregik i Århus. Lindy havde ikke selv regnet med at komme videre herfra, men dagen igennem blev flere og flere siet fra. Lindy var stadig med. ”Vi fik ikke svar på selve dagen, så jeg var egentlig lidt træt af det, da jeg kørte hjem, ” fortæller Lindy. Hele lørdagen var gået, og han var gået glip af en hyggelig aften med venner, god mad og rødvin. Men lørdagen var ikke spildt. Efter castingen blev han indkaldt til et lægetjek, en samtale med en psykolog og et tv-hold kom på besøg i hjemmet i Støvring. Og så ringede telefonen: ”Det er dig, der er en af de fem.”

Ny Xterra i foråret

Under optagelserne mødtes de fem og tv-holdet med jævne mellemrum. Nogle gange gik der kun en uge imellem. Andre gange tre. Og så var der en sommerpause på 2 måneder. Men hele vejen igennem havde de fem rigtige mænd: Lindy, Søren, Palle, Jonas og Hammer (Jan), kontakt via Facebook. Facebookgruppen lever stadig, så de fem mænd kan holde kontakten. De har også alle fem meldt sig til endnu en Xterra. Lindy håber, at de denne gang gennemfører alle fem. Det er det vigtigste. I programmet fik Lindy den bedste tid ud af de tre rigtige mænd, som kom hele vejen igennem Xterra’en. På spørgsmålet, om han håber at vinde igen, svarer han med det velkendte grin: ”Nej, det er ikke galt. Jeg skal bare helst holde dem bag mig. Men, de vil jo selvfølgelig gerne slå mig denne gang. ” Den største konkurrent bliver smeden Søren, som er kommet i rigtigt god form. ”Og han er jo god til at svømme, ” tilføjer Lindy. Ud over vennerne fra Rigtige mænd har Lindy lokket tre mænd fra Støvring med til Xterra løbet.

Rygestop

Mødet med holdets træner, livsstilsguruen Jacob Søndergaard, var lidt af et chok for de fem håndværkere. (Første udsendelse, red.). Lindy husker tydeligt, hvad han tænkte, da han så Jacob første gang: ”Sikke da en idiot. Nu skal han nok til at banke os oven i hovedet. Det er vist alligevel det forkerte, jeg har meldt mig til. ” Men efterfølgende må Lindy alligevel indrømme, at Jacob har ret i det, han siger. Fx omkring rygningen. Lindy havde røget i mange år, men efter få minutter i skoven, fik Jacob ham til at give håndslag på, at det nu var slut. Siden er cigaretterne blevet erstattet af sport og gajoler. En metode, Lindy kan anbefale. Den har i hvert fald virket for ham. Mødet med trappen i skoven i Århus, var en øjenåbner for Lindy. Det gav motivation til ikke at falde i de gamle vaner med rygning.

Udfordringer

Den største udfordring har for Lindy været svømningen. ”Jeg har svømmet 1,5 km! I hav! ” siger han med stolthed i stemmen. I programseriens sidste udsendelse ser man tydeligt, at der var høje bølger på dagen for Xterra’en. En grænseoverskridende udfordring for den ellers seje murer. Mødet med Den skaldede kok var derimod et positivt højdepunkt. Lindy har altid været fan af Olsen. De har også flere ting til fælles. Blandt andet interessen for mad. Og de er begge musikkere. Lindy spiller musik sammen med sin far, Peter Aldahl, ”Suppe, steg og is-musik”, hvilket de har gjort i mange år.

På trods af de mange udfordringer og omlægningen af livsstil, så har Lindy ikke været fristet til at opgive. ”Nej, ” siger han, kort og kontant, og tilføjer: ”hvis jeg gav op, så svigtede jeg også de andre. Vi var sammen om det her. ”

Ny livsstil

Siden Rigtige mænd har Lindys liv ændret sig meget. Han dyrker langt mere motion. Madvanerne er også ændret. ”Men, jeg er ikke fanatiker, ” understreger Lindy. Det er derimod gået op for ham, at man godt kan være både levemand og sportsidiot. Og Lindy Aldal nyder sin nye livsstil. Efter en uge med sport og sund kost, så kan Lindy godt belønne sig selv i weekenden med god mad og rødvin, sammen med gode venner. Hvis han ikke deltager i en sportsbegivenhed. Søndag den 1. marts stod den fx på trailløb i Rebild Bakker.

Inspiration for andre

Den massive interesse for programmet har medført mange interviews. Lindy er også begyndt at tage ud som foredragsholder, hvor han fortæller sin historie. Dette kan Du opleve ved Frivilligrådet, Rebild Kommune, årsmøde d. 26. marts. Derudover har Lindy fået mange henvendelser fra både Pingvinen i Støvring, Rebild Kommune og private, der føler sig inspireret af udsendelserne. Svømmeklubben Pingvinen får et motionshold for mænd, hvor der ud over svømning vil indgå løb og cirkeltræning. Holdet forventes at starte i uge 12. Den lidt provokerende overskrift, der skal lokke mændene til lyder: Findes der kun én rigtig mand i Støvring?

Bente Vinther Jensen

bente@vores-avis.dk


Fakta-box:

Xterra: 1,5 km svømning, 30 km cykling, 

10 km løb – det hele i hårdt terræn. 

Lindy Aldal: Murer, 38 år, bor i Støvring, gift med Anette.

Kontakt Center Sundhed: 

Mail: centersundhed@rebild.dk, tlf.: 99 88 84 58

 

 

Share.

Der er lukket for kommentarer.