Lokal Y’s Mens Club uddeler 108.000 kroner til spejdere og velgørenhed

0

Blandt andet Mostdagene hos Corneliussen i Frugthaven, St. Brøndum, har bidraget til at nå det flotte resultat til velgørenhed.

– Så har vi tømt bankkontoen igen, men vi håber til gengæld,  at vi har fyldt på kontoen for lidt mere  glæde, håb og lettelse i sindet hos dem, der har fået lidt mere til rådighed; det være sig spejderne i Østhimmerland, børn og unge i Afrika, eller dem, der ikke har det så let, lyder det fra Frede Gøttler på vegne af Y’s Mens Club Østhimmerland, som netop har været i det årlige gavmilde hjørne. 

– Vi vil gerne medvirke til, at børn og unge mennesker ikke hele tiden sidder med hovedet begravet i en computer, en tablet, en mobiltelefon eller hvad de forskellige former for elektronisk isenkram nu hedder, fastslår Frede Gøttler.

– At kunne arbejde med disse apparater er og bliver en del af de unge menneskers liv, men det må ikke blive hele deres liv. 

Y`s Men støtter, at børn og unge også skal have andre fritidsaktiviteter, som kan udvikle dem menneskeligt, fysisk og intellektuelt, i samvær med andre unge og deres ledere, – fx ved at være spejder: – Vi tror, det er en af de bedste – måske den bedste    måde at udvikle disse egenskaber på i fritiden. Derfor støtter vi spejderarbejde, og andet ungdomsarbejde, som har tilsvarende formål.

I det forgangne år, fra sommeren 2018 til sommeren i år, har Y’s Mens Club Østhimmerland ialt støttet det lokale spejderarbejde med godt 45.000 kr. af de næsten 108.000 kr. der er uddelt.

Ud over spejderarbejdet i Danmark har klubben støttet børne- og ungdomsarbejdet, især i Afrika gennem Mission Afrika, New Life Afrika og SOS Børnebyerne samt uddannelse i Tanzania gennem Danmission.

– Igen i år har vi støttet tv-kanalen SAT-7, som sender tv ud til kristne mindretal i den muslimske verden på mange sprog, herunder en del børneprogrammer, og ligeledes har vi støttet MAF, som sender hjælp pr. fly til steder, som er meget vanskelige at komme til med bil.

Endelig har vi givet støtte til Kamillus i Aalborg. Kamillus gør et stort frivilligt arbejde for hospice i Aalborg. 

– Vi har også støttet ferielejre arrangeret af Blå Kors, oplyser Frede Gøttler; – hvert år i forsommeren besøger vi Blå Kors i Arden og giver en hånd med ved klargøring og tilsåning af køkkenhaver, som brugerne af stedet står for. 

– Så kan brugerne levere friske grøntsager til køkkenet, og vi kan alle få nogle hyggelige timer med en god snak, mens vi arbejder, og når vi får en kop kaffe. Efter sommerferien besøger de af brugerne, som har lyst, vores klub, spiser og synger sammen med os, og vi får snakket om stort og småt i livet. 

– Vi vil gerne rette en stor tak til de mange mennesker, der gør vort arbejde muligt, ved at støtte en eller flere af vores aktiviteter. Tak til de lokale erhvervsdrivende, der tegner annoncer i vores avis ”Y`s Men`s Nyt”, og til dem der køber avisen af spejderne. Tak til dem der køber jordbær og andre afgrøder fra vore marker, og til dem der køber kaffe, hjemmebag, pølser og andet mundgodt, når der er mostdage hos Corneliussen i Frugthaven i St. Brøndum om efteråret.

Share.

Der er lukket for kommentarer.