Lokale junior-golftalenter tilbragte efterårsferien på turné rundt til Sjællandske golfbaner

0

Igennem de seneste mange år er det efterhånden blevet en tradition, at unge junior-spillere fra Volstrup Golfklub skal afholde deres efterårsferie rundt om i det danske golfland, iført tøj efter årstiden og altid med en golfkølle – eller golfjern – i hånden. For i uge 42, hvor skolernes efterårsferien afholdes, afvikles årets finaleturnering i form af en SuperCup, hvor der spilles med og mod de øvrige 4 distrikter i landet. Volstrup Golfklub hører til i Distrikt 1, Nordjylland.

 I år var der blevet plads til tospillere fra Volstrup Golfklub i Distrikt 1’s 20 mands trup idet at Mathias Kvist Knudsen og Rasmus Støvring havde spillet sig til finalepladserne.

 Rundt på tre baner

Finalerne blev spillet over tre dage på baner omkring Hillerød, hvor spillerne boede på vandrehjemmet. Så der blev stiftet bekendtskab med golfbanen i Kokkeholm Golfklub, The Scandinavian i Farum og afsluttende i Hornbæk Golfklub.

Det 6.-flotteste anlæg i Europa

I særdeleshed blev besøget på The Scandinavian et besøg, som sætter dybe spor i drengene. 

Et flottere anlæg findes nok ikke i Danmark og det er absolut ikke uden grund, at dette anlæg er blevet kåret som det 6. flotteste i Europa.

Og uden for disse junior-finaler, vil en almindelig greenfee på banen koste den nette sum af 1.500 kr…!

Forholdsvis voldsomt, når man tænker på, at et årskontingent for spillere mellem 12 og 18 år i Volstrup Golfklub vil koste 1.700 kr. – og så kan de komme lige så tit, de har lyst.

Tre aldersgrupper – som en kopi af Ryder Cup..!

Finalerne er inddelt i tre aldersrækker. U25, U19 og U16 – og det var netop i U19 gruppen, at Volstrups unge spillere deltog.

Finalespillet er lavet som kopi af Ryder Cup, hvor der spilles Foursome, Fourball/bestball og afsluttende med singler. 

En kort forklaring hertil betyder, at man i Foursome spiller par mod par, hvor man skiftes til at slå til bolden – og det par, som kommer i hul på færrest slag, vinder hullet. 

Det vil sige, at der ”kun” er togolfbolde i spil. I Fourball/bestball spiller man også som par, men hver spiller spiller sin egen bold. 

Den spiller, som kommer i hul på færrest slag, vinder hullet til parret. Og endelig er det singler, hvor der spilles 1 mod 1.

 I det samlede regnskab blev Himmerlands Distrikt 1 vinder i gruppen U25. I både U19 og U16 måtte de lokale talenter  tage til takke med en 4. plads – og samlet kunne det blive til en 4. plads for hele holdet.

Men titlen for bedste kammeratskab, holdånd og omsorg for hinanden, er vi sikre på, at de lokale hold vinder. Trods det, at nogle af spillerne fra hele 20 mands truppen ikke har mødt hinanden tidligere, så favner de hinanden i både sejrens – og endnu vigtigere – i nederlagets stund. 

Der bliver givet krammere, high-five til højre og venstre, og alle er bare en kæmpe stor del af hinanden. Bedst symboliseret ved, at alle 20 spiller + 2 holdledere sad på et normalt 4-mands værelse og hyggede hver aften, når spillet var slut. Alle var del af dette venskab.

FOTO: Mathias Kvist Knudsen slår kuglen op fra sandbunkeren.

Share.

Der er lukket for kommentarer.