Lutter sundhed ved cykelløb i Veggerby 1. august

0

Onsdag den 1. august bliver alle tiders festlige festdag i Veggerby-Hjeds- Kirketerp-området, når en del af de 65.000 kr., Veggerby Sogn i år fik fra Rebild Kommune til at styrke ”Sundhed for pengene” i området, bliver brugt dels på et solist- og familiecykelløb, dels på at gøre det professionelle etapecykelløb Post Danmark Rundt så festligt som muligt, når feltet for første gang nogensinde passerer området, – med nedsat fart en del af vejen på grund af de fire sving rundt omkring søen, så der bliver virkelig mulighed for at spotte de forskellige kendte ryttere.

Men først gælder det om at komme i sit eget private tøj – eller cykeltøj – fra morgenstunden, og begive sig til BHI’s klubhus i Kirketerp, hvor starten på både familie-ruten (4,7 km) og prof-ruten (30 km) skydes i gang lige midt på formiddagen, med mødetid en time tidligere af hensyn til klargøring med veste og lignende, inden det går løs.
Det koster ikke noget som helst at deltage, men man skal lige huske sin cykelhjelm, da det er obligatorisk at have sådan en på under løbet.

På den lange prof-rute er der en forplejningspost undervejs, og efter løbet er der gratis frugt, vand og sandwich til alle deltagere i Hjeds Kultur- og Forsamlingshus.

Det flotte arrangement er som nævnt et led i ”Sundhed for pengene”, og der er tidligere brugt nogle af de 65.000 kr. til at lade en lokal ildsjæl uddanne til underviser i den kinesiske bevægelses-terapi Qigong med kinesiske helsebevægelser og kinesisk yoga. Det er mindfulness/meditation i bevægelse og komplet krops-træning på én gang.
Også jubilæums-arrangementet med områdets STORE LEGEDAG har fået tilskud fra sundhedspuljen.

FOTO: Det handler ikke om at ”tage benene på nakken”,
når der fløjtes op til cykel-motionsløb for alle
– og lidt senere samme dag en fælles oplevelse ved
at se Post Danmark Rundt-feltet suse omkring lokal-
området. – Det hele løber af stabelen onsdag den 1. august,
som et led i Rebild Kommunes ”Sundhed for Pengene”,
hvor Veggerby Sogn i år modtog 65.000 kr. til
styrkelse af sundheden i området, – i bred forstand!

Share.

Der er lukket for kommentarer.