Mindst 500 kom til ”fåredag” på Boldrup Museum søndag

0

Nogle ville måske nok mene, det var lidt overmodigt, da formanden for Boldrup  Museumsforening, Bjarne Hansen, forud for søndagens Fåredag på Boldrup Museum skråsikkert gik ud og lovede godt vejr til arrangementet. Ikke desto mindre var søndagsvejret nærmest perfekt til en dag på museum.

– Vi har haft en helt fantastisk dag, siger en glad Bjarne Hansen. Vejret kunne ikke være bedre, der har været masser af gæster og rigtig god stemning, så vi er super tilfredse!

Hele dagen strømmede det ind med gæster, og allerede kort tid efter start var den store parkeringsplads fyldt til bristepunktet, og der måtte laves en ekstra på museets mark.

På markerne arbejdede foreningen Hestefolket Himmerland med deres store heste, fårene blev klippet, der blev lavet bolsjer, skudt med bue og pil, og overalt var der travl aktivitet, når gæsterne bevægede sig rundt mellem de mange forskellige tilbud.

Arrangøren, Boldrup Museumsforening, havde i dagens anledning fået den fra TV kendte naturvejleder Karsten ’Kortbuks’ Hansen til at komme og fortælle om sin egen herkomst fra et lignende lille, beskedent husmandssted.

Tilhørerne kunne opleve en engageret og veloplagt Karsten Hansen berette om  en opvækst, hvor hårdt arbejde og nøjsomhed, men også ukuelig optimisme, var en forudsætning for at klare dagen og vejen.

Grillet lammekød og overdådigt kagebord

Som altid når der holdes Fåredag på museet, var der masser af smagsoplevelser, og da klokken blev 12, var der meget lang kø ved teltet, hvor det grillede lamme- og svinekød blev serveret. Efterfølgende flyttede køen over til det overdådige sydhimmerlandske kagebord, og ved det gamle brændekomfur i stuehuset stod der hele dagen tre flittige ældre damer og bagte æbleskiver og vafler i det lille tilosede køkken. Det var nok de færreste museumsgæster, der denne dag gik sultne hjem. Nogle af dem havde oven i købet taget en del spiseligt med sig hjem i form af honning fra museets bier eller grøntsager fra køkkenhaven.

Den rare heks på besøg

I museets skov besøgte børn og voksne den rare heks, som viste sine gæster rundt i skoven og gav dem et kig ind i sit lille stråtækte hus.

– Vi har endnu ikke overblik over, hvor mange mennesker, der har været i dag, fortælle Bjarne Hansen. Men ikke under 500, og vi glæder os til at få gjort regnskabet op, for mon ikke der er et pænt lille overskud, som vi kan bruge til at gøre vores dejlige lille museum endnu bedre….?

Fåredag 2015

Share.

Der er lukket for kommentarer.